Gyártók Autószalon a Jaguar nyitrai gyárának bejárata – képek a megnyitóról

Autószalon a Jaguar nyitrai gyárának bejárata – képek a megnyitóról

Kuthi Áron | 2018.11.05 13:10

Autószalon a Jaguar nyitrai gyárának bejárata – képek a megnyitóról

Mindent leírtunk október 24-i cikkünkben az indiai Tata Motors tulajdonában álló JLR-csoport legújabb európai beruházásáról, a képeket a gyárnyitásról viszont most kaptuk meg a szlovák médiaügynökségtől. Kiderült az is, hogy novemberben elindult a munkaerőfelvételi kampány második hulláma.

Október 24-én avatták fel a nyitrai Jaguar-gyárat, amely nemcsak Szlovákia, hanem az egész visegrádi négyes térség legnagyobb autóipari beruházásának minősül 2018-ban. A Jaguar Land Rover (JLR) a Land Rover Discovery luxusterepjárót kezdi gyártani Nyitrán. A 280 ezer négyzetméteres gyártó telephelyről szóló lényeges információk korábbi cikkünkben olvashatók.

A gyártósort hálózatba kapcsolt gyártástechnológiára készítették fel, ennek része a valós idejű gyártásvizualizáció is. Mivel a Jaguar 2020-tól minden modelljét elektromos változatban is kínálni fogja, Nyitrán is nagy valószínűséggel készülni fog elektromos meghajtású Jaguar, de a menedzsment csak annyit erősített meg, hogy jön majd ide még más típus gyártása is.

Az Autopro részére küldött sajtóközleményben annyi újdonság volt, hogy a gyártó már novemberben megkezdi a jövő évi létszámbővítési kampányt. Így jövő év őszére az 1500 munkavállaló mellé fokozatosan 850 dolgozó érkezik. Egy biztos, a JLR számára nemcsak a termék megjelenése, hanem a gyár dizájnja is fontos. A bejárat környezete olyan, mint egy drága irodanegyedben található autószalon. A termékpalettát viszont nagy valószínűséggel csak a megnyitóra parkoltatták a bejárathoz, nem valószínű, hogy télre is ott maradjanak a drága gépkocsik.

A karosszéria (body-in-white) részlegen ABB-robotok dolgoznak, az összeszerelő szalag rendszerét a KUKA adta

Ralph Speth, a JLR vezérigazgatója és Peter Pellegrini szlovák kormányfő indította el a termelést

Kiemelt Partnereink