Gyártók A Volvo Belgiumba menekül a vámok elől

A Volvo Belgiumba menekül a vámok elől

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.11 09:22

A Volvo Belgiumba menekül a vámok elől

Fotó: Volvo

A Volvo Cars megkezdte a kínai gyártású elektromos járművek gyártásának Belgiumba történő áthelyezését, arra számítva, hogy az Európai Unió a Peking által támogatott importra vonatkozó szigorítással fog fellépni.

Hirdetés

A Volvo, amely a kínai Geely többségi tulajdonában van, fontolgatja, hogy leállítja a kínai gyártású, Európába szánt elektromos járművek értékesítését, ha vámokat vezetnek be. A kiszivárgott jelentés azonban hozzátette, hogy a Volvo EX30 és EX90 modellek gyártásának Kínából Belgiumba történő áthelyezése esetén várhatóan nem teszi szükségessé a vállalat számára ezt a lépést. A Times szerint egyes, az Egyesült Királyságba szánt Volvo-modellek gyártása is Belgiumba kerülhet.

Az Európai Bizottság, amely a 27 tagállamot tömörítő Európai Unió kereskedelempolitikáját felügyeli, tavaly vizsgálatot indított azzal kapcsolatban, hogy a Kínában gyártott teljesen elektromos autók nem kaptak-e torzító támogatásokat. A hivatalosan október 4-én indított szubvencióellenes vizsgálat akár 13 hónapig is eltarthat. A Bizottság a vizsgálat megkezdése után kilenc hónappal ideiglenes vámokat vethet ki – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink