Gyártók Lassan már nem tudja hová tenni M-logóját a BMW

Lassan már nem tudja hová tenni M-logóját a BMW

autopro.hu/D.Á. | 2024.06.16 12:16

Lassan már nem tudja hová tenni M-logóját a BMW

Fotó: BMW PressClub Global

A 2025-ös M240i a legújabb M Performance modell, amelyik az orrán viselheti az M betűt, de a gyártó most szokatlanul alacsonyan helyezte el azt az autó hűtőmaszkján. Az eddigi erősebb, de nem legerősebb modellek az egyik vese alakú hűtőrácson hordták az M-jelvényt, az új M240i viszont az alsó légbeömlőn.

Hirdetés

Matthias Bode, a gyártó egy szóvivője elmondta, az alsó légbeömlőn elhelyezett logó oka a globális sztenderdizálás, ugyanis Kínában a piacra való bevezetésük óta ott hordják az „M” betűt az M Performance modellek, így az M240i is, amelynek most a globális piacra szánt verziója is ezt a változatot kapja.

A BMW bejelentette azt is, hogy az „i” betűt elhagyja az összes benzinmotoros autójának típusmegnevezése végéről. Az M135-tel ezt már elkezdte, de az új, erős 2-es kupé még mindig M240i néven fut majd. További furcsaság az M135 hátsó logójával kapcsolatban, hogy az „M” és az „1” karakterek nagyobbak, az utolsó kettő kisebb. Az M240i esetén semmi „trükközést” nem alkalmazott a gyártó.

Jó ötlet összemosni a valódit és a „light” verziót?

A legújabb M Performance szériával a BMW szűkítette az űrt azok és a „valódi” M-es modellek között, kinézetben mindenesetre biztosan. Az extra M-logókon kívül az M Performance típusok sportosabbnak kinéző tükörházakat és négy kipufogóvéget kaptak. Az M135, az X1 M35i és az X2 M35i is már ezt a kipufogóelrendezést kapták, felkészül az M235 Gran Coupé, de az ebben a hónapban érkező X3-ból is lesz M50 változat, szintén négy kipufogóvéggel.

A BMW egy ideje szorosabbra fűzi már a szolidabb és a valódi M-es autók eladásait. Ezt mutatja az is, hogy az M-divízió legkelendőbb modellje 2022-ben és 2023-ban az i4 M50 volt. Az M-logó már a teljes modellpalettán felüti a fejét az M135-től az M760e-ig. A gyártó okosan bánik a legendás M-logóval, hogy feljebb tornássza eladásait, de ez sok rajongónak nem tetszik, mondván, hogy „a világ legerősebb betűjének” nincs helye a gyengébb modelleken. Kétélű fegyver tehát, amit a BMW csinál, mert ugyan szerezhetnek extra vevőket az M Performance modelljeikre, veszíthetnek a valódi M-es modellek közönségéből, de minden bizonnyal kiszámolták ezt is a központban – írja a motor1.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink