Gyártók A Rivian visszatáncol a VW-vel közös járműgyártástól

A Rivian visszatáncol a VW-vel közös járműgyártástól

autopro.hu/R.K.E. | 2024.07.04 09:23

A Rivian visszatáncol a VW-vel közös járműgyártástól

Fotó: Rivian

A Rivian azt nyilatkozta, hogy nem tervez a Volkswagennel közösen járműveket gyártani, miután egy médiajelentés szerint az amerikai elektromos járműgyártó korai tárgyalásokat folytat a német autógyártóval a közelmúltban kötött partnerség szoftveren túli meghosszabbításáról.

A Handelsblatt című német lap az ügyet ismerő személyekre hivatkozva arról számolt be, hogy a kiterjesztett partnerség kiterjedhet a Rivian kisebb és olcsóbb R2 SUV-jának gyártására a VW jelenleg épülő dél-karolinai üzemében.

„A Volkswagen Csoporttal nem tervezzük közös járművek gyártását" – mondta a Rivian szóvivője a Reutersnek küldött e-mailben. A Volkswagen nem kívánta kommentálni a médiajelentést, és azt mondta, hogy egyértelműen a közös vállalatra összpontosít.

A vállalatok a múlt héten közölték, hogy a VW akár 5 milliárd dollárt is befektet a Rivianba egy olyan megállapodás részeként, amelynek keretében megosztják egymással az elektromos architektúrát és a szoftvereket. A VW számára a közös vállalat olyan szükséges elektromosautó-technológiát biztosít, amelyet a hagyományos autógyártók nehezen tudtak megépíteni – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink