Gyártók A Lordstown Motors is egyesülés révén jut tőkéhez

A Lordstown Motors is egyesülés révén jut tőkéhez

autopro.hu/V.M. | 2020.08.04 16:20

A Lordstown Motors is egyesülés révén jut tőkéhez

Fotó: Lordstown Motors News

A tisztán elektromos járművek gyártására készülő amerikai Lordstown Motors bejelentette, hogy egyesüléséi megállapodást kötött egy különleges rendeltetésű vállalattal, a DiamondPeak Holdingsszal. A tranzakció által a cég több százmillió dollár forráshoz fog jutni, amit első modelljének, az Endurance pickup gyártásába fog fektetni.

Hirdetés

A várhatóan 2020 utolsó negyedévében létrejövő új vállalat, a Lordstown Motors Corp részvényeinek kereskedelme nyilvános módon fog zajlani. A cégek felvásárlására létrehozott DiamondPeak Holdings az elmúlt több mint egy év folyamán több száz vállalatot vizsgált meg, a Lordstown Motorsra pedig végül annak növekedési potenciálja miatt esett a választás. Az ügylet lebonyolításához kellő pénzösszeget befektetési alapok és egyéb vállalatok, köztük a General Motors biztosítják.

A Lordstown Motors példája nem egyedülálló, korábban ugyanis már több, elektromos autók gyártását tervező cég, köztük a Nikola, legutóbb pedig a Fisker is úgy döntött, hogy a DiamondPeak Holdingshoz hasonló vállalatokkal egyesülve válnak nyilvánosan működő részvénytársasággá.

Többet kell várniuk a leendő tulajdonosoknak

A Lordstown Motors korábban 2021 januárjában szerette volna megkezdeni a június 25-én leleplezett akkumulátoros elektromos, 402 kilométeres hatótávval rendelkező Endurance pickup első darabjainak kiszállítását, az egyesülésről szóló sajtóközleményükben azonban már az áll, hogy az előszéria gyártása valamikor 2021 második felében veheti csak kezdetét.

Az 1,6 milliárd dollár becsült értékű Lordstown Motors a tranzakció által 675 millió dollár bruttó bevételhez jut majd, amit az Endurance gyártására fog fordítani. A kemény konkurencia elé néző pickupra érkező előrendelések száma gyorsan nő, a júniusi 14 ezerrel szemben ugyanis mostanra meghaladja a 27 ezret, amiknek összértéke több mint 1,4 milliárd dollár – írja a Reuters.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink