Gyártók A Ford haszongépjárműveire áhítozik Európa

A Ford haszongépjárműveire áhítozik Európa

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.08.03 10:32

A Ford haszongépjárműveire áhítozik Európa

A gyártó a tavalyi, erős eredményét is tovább tudta javítani, az európai gyártóknak nagyot kellene dobniuk, hogy beelőzzék a versenytársat.

Hirdetés

A Ford termékkínálata az egyik legszélesebb körű, jó eséllyel ez az egyik legkomolyabb oka, hogy a tavalyi rekordév után sem csökkenek a cég eladásai, írja a kamionhirek.hu. Az amerikaiak gépeiért Németországban a legnagyobb a kereslet, itt 2016 első felében 21 ezernél is több járművet vettek a gyártótól. Ez 4590 darabbal, 28 százalékkal több haszongépjárművet jelent, mint tavaly ugyanilyenkor.

A legnépszerűbb modell továbbra is a Transit, illetve a Transit Custom – előbbi eladásai 27, utóbbié 50,1 százalékkal növekedtek, de a gyártó az új pickup modellben, a Rangerben is bízik.

A márka egyik képviselője úgy véli, a rendkívül széles motorcsalád és az újonnan fejlesztett vezetéstechnikai asszisztensek járultak hozzá legnagyobb mértékben az eladások felpörgéséhez, de a teljes képhez valószínűleg nagyban hozzájárul az is, hogy a Ford igen kiterjedt szervizhálózatot tart fent Németországban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink