Gyártók Hibrid rendszerrel dolgoznak a mérnökhallgatói táborban

Hibrid rendszerrel dolgoznak a mérnökhallgatói táborban

autopro.hu | 2019.07.12 09:25

Hibrid rendszerrel dolgoznak a mérnökhallgatói táborban

A Széchenyi István Egyetemen 17 mérnökhallgató vesz részt a Development Camp elnevezésű négyhetes nyári szakmai programon. Itt a közelmúltban átadott Management Campus épületében az Audi Hungaria által kiadott műszaki projektfeladatokon, hibrid meghajtási rendszerek fejlesztésén és szimulációján dolgoznak négy nemzetközi csapatot alkotva.

Hirdetés

A tábor célja a hallgatók kompetenciáinak bővítése a komplex problémamegoldás területén, mindez versenyszerű, játékos, de egyben nagyon intenzív formában.

A Forma–1 német és olasz sztármérnökei a mentorok

A kilenc országból érkezett egyetemistákat mentorként a Forma–1 német és olasz sztármérnökei és az Audi Hungaria tapasztalt szakemberei támogatják a fejlesztői feladatok megoldásában. Az utolsó hétvégén a program mentorai, valamint a négykarikás vállalat szakértői előtt prezentálják eredményeiket, innovatív ötleteiket a hallgatói csapatok, akik díjakat is kapnak.

Egymástól is sokat tanulnak

Az egyetemisták előadásokon, képzéseken, kompetenciafejlesztő tréningeken, gyárlátogatáson is részt vesznek, esténként pedig szabadidős programok színesítik a tábor kínálatát. A lelkes hallgatók számos értékes szakmai tapasztalattal gazdagodnak, valamint a mentoráló szakértőktől és egymástól is sokat tanulnak.

Az Audi Hungaria Projekt- és Oktatóközpontjában a nyolcadik osztály megkezdése előtt álló fiatalokat fogadnak két héten keresztül szakmai orientációs nyári tábor keretein belül – számolt be egy hete az Autopro. Ebben a táborban az érdeklődő diákok két turnusban különböző élményszigeteken pillanthatnak be a virtuális valóság, a mechatronika, a jármű- és robottechnika, a karosszériatechnika és a CNC forgácsolás világába.

Nyitókép: Audi

Kiemelt Partnereink