Gyártók Megérkezett az első elektromos Alfa Romeo

Megérkezett az első elektromos Alfa Romeo

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.12 08:18

Megérkezett az első elektromos Alfa Romeo

Fotó: Alfa Romeo

Az Alfa Romeo bemutatta új Milano kompakt SUV-ját, amely tisztán elektromos hajtással is elérhető lesz. A Milano Elettrica akkumulátoros elektromos változata a már ismert Stellantis hajtástechnológiát használja – opcióként egy további teljesítményszint is elérhető lesz.

Az Alfa Romeo Milano Elettrica 115 kilowattos vagy 176 kilowattos hajtás és 54 kilowattórás akkumulátorral választható. Az első tengelyen elhelyezett 115 kilowattos motorral kombinálva 410 kilométeres WLTP hatótávolsággal rendelkezik. A motor és az 54 kilowattórás akkumulátor más Stellantis modellekből, például az Opel Astra Electricből, a Peugeot e-308-ból és a Jeep Avengerből ismerős kombináció.

A fenti modellekkel ellentétben a Milano az Elettrica 240 változatban is elérhető, amely 240 lóerős, azaz 176 kilowatt teljesítményű. Ez nem egy összkerékhajtású autó, a hátsó tengelyen egy második villanymotorral, hanem az első tengelyen a Stellantis-Nidec-től ismert villanymotor erősebb változata. Az összkerékhajtás azért lett volna meglepő, mert a médiaértesülések szerint a Milano az e-CMP-re épül, amelyet korábban nem készítettek elő a hátsó tengelyen elhelyezett villanymotorra.

Az Alfa Romeo a sajtóközleményben egyelőre nem részletezi a két elektromos változat pontos menetteljesítményét; csak a 115 kilowattos változat teljesítményét és a fent említett hatótávolságot sorolja fel. Mivel a Milano akkumulátora a konszern más modelljeiből ismerős, a töltés tekintetében nincsenek meglepetések: egyenáramú oldalon maximum 100 kilowatt lehetséges, ami azt jelenti, hogy a szokásos töltési folyamat 10-ről 80 százalékra kevesebb mint 30 perc alatt lezajlik. A váltakozó áramú töltéshez egy 11 kilowattos fedélzeti töltő van beépítve.

Kell az érzelmi kötődés

A Milano „teljesen új, naprakész sportosságának" köszönhetően emelkedik ki a konkurencia közül, ami „csak egy több mint egy évszázados sporttörténelemmel rendelkező márka által érhető el tekintélyt parancsolóan". Nem véletlenül hivatkozik maga az Alfa is arra, hogy a márka olyan embereket szólít meg, akik nem csupán racionális megfontolások alapján választanak autót, hanem „az első látásra kialakuló érzelmi kötődés" miatt. Egy kicsit több kemény műanyag a belső térben talán megbocsátható, de a dizájnnak és a vezetési érzelmeknek illeszkedniük kell – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink