Gyártók Nagyot zuhant a Daimler árfolyama a profitfigyelmeztetés miatt

Nagyot zuhant a Daimler árfolyama a profitfigyelmeztetés miatt

MTI/autopro.hu | 2019.07.12 11:05

Nagyot zuhant a Daimler árfolyama a profitfigyelmeztetés miatt

A Mercedes-Benz autókat is gyártó Daimler pénteken arra figyelmeztette a befektetőket, hogy előzetes számításai szerint komoly veszteséggel zárta az idei második negyedévet.

Hirdetés

A cég pénteken azt közölte nem végleges adatként, hogy a kamat- és adófizetés előtti (EBIT) vesztesége 1,6 milliárd euró lett az egy évvel korábbi 2,6 milliárd euró nyereség után.

A Daimler bejelentése szerint közel 1 milliárd euróval kellett növelni a Takata japán légzsákok visszahívásával összefüggő várható kiadások fedezetéül szolgáló tartalékszintet, és 1,6 milliárd euróval csökkentették az EBIT-eredményt a folyamatban lévő különböző, részben a dízelbotrány miatti jogi eljárásokkal kapcsolatos kiadások.

Ez már a harmadik profitfigyelmeztetését idén

Újabb, idén immár harmadik profitfigyelmeztetését adta ki a Daimler – közölte az Erste Befektetési Zrt. Június közepén még azt kommunikálták, hogy a tavalyi év szintje körüli EBIT eredményre számítanak, most, mindössze három héttel később viszont már azt jelentették be, hogy a tavalyinál jelentősen rosszabb EBIT eredmény várható.

Öt százalékkal zuhant az árfolyam

Nem sokkal 11 óra előtt 1,3 százalékos mínuszban állt a Daimler árfolyama, de a nyitás után 4,9 százalékkal 44,54 euróig zuhant az árfolyam a Bloomberg adatai szerint. Mindeközben a BMW 0,7, a Volkswagen pedig 1,2 százalékos kurzusemelkedést mutatott fel. A Daimler árfolyama idén 19, a BMW-é pedig 18 százalékkal csökkent, míg a Volkswagené 10 százalékkal emelkedett.

Nyitókép: Daimler

Hirdetés

Kiemelt Partnereink