Elemzések Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben – ez történt a 31. héten

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben – ez történt a 31. héten

Beck András | 2019.08.05 13:01

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben – ez történt a 31. héten

Bővítette kutatás-fejlesztési kapacitásait a TDK. Vádat emeltek Rupert Stadler ellen. Nagyobb visszaeséssel számolt a Bosch. A hazai autóeladások 27 százalékkal nőttek. Összefoglaltuk, mi történt az elmúlt héten a járműiparban, a kiemelésekre kattintva bővebben olvashat a témákról.

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben. Az Audi A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint az Audi Q3 után ez a legújabb győri modell. Elsőként egy harmatezüst színű Q3 Sportback gördült le a győri gyártósorról.

Beszállítói fejlesztés

Egymilliárd forinttal bővítette kutatás-fejlesztési kapacitásait a TDK Hungary Components Kft., amely korábban Epcos Elektronikai Alkatrész Kft. néven működött. A szombathelyi székhelyű cég a Széchenyi 2020 programban 257,74 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A DS Smith Packaging Hungary papíralapú raklapok gyártását kezdte el uniós és állami támogatással. Mintegy hárommilliárd forintból nem csak papíralapú rakodólapot, de ehhez kapcsolódó termékcsoportot, valamint az előállításhoz szükséges technológiát is kifejlesztettek

Motiváló légkör

„Változó piaccal kell lépést tartanunk, így kihívásokkal teli, de motiváló a légkör” – monda Horváth István, aki 2004 szeptemberében csatlakozott a Continental váci gyárához, ahol gumiextruder és vulkanizálás területvezetőként tevékenykedik. A vállalatnál ismerkedett meg párjával, akivel azóta családot alapított.

Vádemelés

Vádat emelt a müncheni ügyészség a német Volkswagen csoporthoz tartozó Audi autógyártó társaság igazgatótanácsának volt elnöke, Rupert Stadler ellen a csoport dízelbotrányával összefüggésben. A hatóság szerint Stadler csalást követett el, közreműködésével százezres nagyságrendben értékesítettek manipulált motorvezérlő rendszerrel szerelt gépkocsikat.

Nagyobb visszaesés

Korábbi becsléseihez képest három helyett öt százalékos visszaesésre számít a Bosch globálisan az autógyártásban.

Az Aumann gépgyártó 240-260 millió euró (79-85 milliárd forint) üzleti forgalommal számol. Az előrejelzésben meghatározott összeg nyugtalanító az iparági felügyelet szerint. Az Aumann többek között autóipari gépeket és elektromos motorok gyártásához kapcsolódó termékeket készít.

Bezárhatja az angliai Ellesmere Port-ban működő gyárát a PSA, ha az az EU-ból való kilépés után az nem hoz hasznot. Az angliai gyárban többek között a PSA tulajdonában lévő Vauxhall Astra és Opel Astra modellek is legördülnek a gyártósorról. Ha a szigetország azonban nem hozza a megfelelő eredményeket, Dél-Európába helyezi át a gyártást a francia vállalat.

Felpörgetik a gyártást

A Ford Ranger értékesítése új rekordot döntött a vállalat húsz európai piacán, ezért harmadik műszakot indítanak be a dél-afrikai Silvertonban.

Autóeladások

Az idei év első felében elveszítette tavalyi második helyezését a globális autóeladásokban a Nissan-Renault-Mitsubishi autóipari szövetség és a harmadik helyen végzett a Volkswagen és a Toyota mögött.

Júliusban 15 284 új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, 27 százalékkal többet, mint egy évvel korábban; az év első hét hónapban 89 830 új gépkocsit adtak el, ami 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete.

A Gablini csoport szerezte meg az Aston Martin márka hazai importőri jogait. A kereskedést 2020 elején, a tervek szerint májusban nyitják majd meg a Gablini M3 területén.

Formula Student

„A Formula Student egyik nagyon nagy előnye, hogy elsimítja a tanulmányi évek és a munkába állás közötti szakadékot. Megtanulunk fegyelmezetten és önállóan dolgozni egy-egy projekten” – mondta Gudra Gábriel, az Arrabona Racing Team csapatvezetője. Hozzátette, hogy a eddiginél hosszabb tesztidőszak nem csak a konstrukciós újítás oldaláról, hanem menedzsment oldalon egyaránt nagy kihívás volt az idén. A versenyen az Arrabona Racing Team az előkelő harmadik helyen végzett.

Az élő autóipari legenda

A szerény skót gyökerekkel rendelkező Iam Callum óriás hatással van a globális autóiparra. Újraképzelte a Jaguar márkát, és olyan ikonokat hozott létre útja során, melyeket mindenki vezetni akar.

Kiemelt Partnereink