Trend Jövő májusban nyílik a magyarországi Aston Martin szalon

Jövő májusban nyílik a magyarországi Aston Martin szalon

Beck András | 2019.08.02 06:03

Jövő májusban nyílik a magyarországi Aston Martin szalon

A Gablini csoport szerezte meg az Aston Martin márka hazai importőri jogait. A kereskedést 2020 elején, a tervek szerint májusban nyitják majd meg a Gablini M3 területén.

Hirdetés

A luxusmárka a többi ott forgalmazott márkával egy épületben, de azoktól elkülönülve jeleneik majd meg 300 négyzetméteres területen. Az előrendeléseket ősztől veszik majd fel az autókra, de az első teljes évben 15, utána 20, 2022-ben pedig 30 Aston Martin eladását tervezik. A szalon megnyitása százmillió forintos nagyságrendű beruházást igényel és egy kétállásos szerviz is tartozik majd hozzá.

A hazai kereskedéssel kapcsolatos szerződést csütörtökön írta alá Gablini Gábor, a Gablini cégcsoport tulajdonosa és Thomas Kiesele, az Aston Martin Europe elnöke Budapesten. A szerződés kizárólagosságot biztosít a régióban, megnyitva a cégcsoport számára a lehetőséget a nemzetközi terjeszkedés felé. A Gablini csoport Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Bosznia és Hercegovinában és Albániában rendelkezik a luxusmárka importőri jogaival.

Újfajta ügyfélkiszolgálás

„Egy új márka képviselete mindig örömteli és izgalmas feladat és az Aston Martin forgalmazásával egy új fejezetet nyitunk a mind a cégcsoportunk életében, mind a hazai autókereskedelemben. Tanulnunk, fejlődnünk kell, egy újfajta ügyfélkiszolgálást is megtanulunk majd” – mondta Gablini Gábor a cégcsoport tulajdonosa.

Thomas Kiesele, az Aston Martin Europe elnöke elmondta: „Nagyon örülünk, hogy egy új üzleti lehetőség indul útjára Budapesten ennek a szerződésnek az aláírásával. Biztosak vagyunk abban, hogy a Gablini Csoport tökéletes partner lesz a számunkra abban, hogy nagyra értékelt Aston Martin ügyfeleink számára kivételes szolgáltatásokat nyújtsunk.”

17 milliárd forintos árbevétel

A Gablini cégcsoport 1988-ban alakult, ők hozták létre a világ első Blue Box Peugeot autószalonját és a közép-európai régió első, a Nissan sportautóit forgalmazó High Performance Centert. 2009-ben az Infiniti márkát hozták Magyarországra, 2013-ban pedig hazánkban az elsők között állt a Gablini az elektromobilitás mellé, amelynek eredményeként a hazai elektromos személygépjármű forgalmazás jelentős része a cégcsoporthoz köthető. A csoport öt márka hazai képviseletét látja el. Nissan, Peugeot, Hyundai és Kia márkákat forgalmaz, valamint az Infiniti kizárólagos hazai partnere. A 190 főt foglalkoztató vállalkozás 2018-ban több mint kétezer darab új gépjárművet értékesített és csaknem 17 milliárd forintos árbevételt ért el.

Kiemelt Partnereink