Beszállítók Sikeres konferenciát tartott a MAJOSZ

Sikeres konferenciát tartott a MAJOSZ

autopro.hu/P.B. | 2021.10.12 13:19

Sikeres konferenciát tartott a MAJOSZ

Fotó: MAJOSZ

2021. október 7-én rendezte éves konferenciáját a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége a hagyományokhoz híven, a ZalaZone tesztpályán, amelyen az összegyűlt járműipari szakértők megvitatták a trendeket, az Ipar 4.0 folyamatok irányait és a járműipari jövőjét érintő kérdéseket.

A konferencián megjelent 128 vendéget és a 67 online résztvevőt Dr. Nyirő József, a MAJOSZ elnöke köszöntött - a hibrid konferenciát online is nyomon lehetett követni, hozzászólásra és egymással való chatelésre is volt lehetősége a résztvevőknek a rendezvényoldalon, sőt az oldalra belépve visszanézhető minden előadás és az előadók prezentációi is.

A konferencia tervezett programpontja volt a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége és a HUMDA közötti együttműködési megállapodás aláírása is, ami végül egy későbbi időpontban valósul meg. A MAJOSZ a korábbi években együttműködési megállapodást írt alá az ITM-mel, a ZalaZone-nal és az IFKA-val.

Új applikáció

A konferencián mutatta be a MAJOSZ az újonnan indult applikációját, ami főként azzal a céllal jött létre, hogy a tagvállalatok közötti kommunikációt segítse és lehetővé tegye a fontos információkhoz, hírekhez való gyors hozzájutást.

A még nem regisztrált tagvállalatok ide kattintva végezhetik el a szükséges regisztrációt, amit követően élvezhetik az alkalmazás előnyeit.

Délelőtt érdekes előadásokat tartottak

A nyitóelőadásban a magyar gazdaság és járműipar helyzete és kilátásairól beszél az ITM Iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára, dr. Nagy Ádám. Három fő témaköre volt a hazai ipar helyzete, kihívásai, a hazai iparpolitikai célok és az ágazati stratégiák.

A következő előadásban Németh Olivér, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. gazdaságfejlesztési igazgatója a Magyar Multi Programba nyújtott betekintést. Bemutatta a program célját és jellemzőit, illetve végigvezette a hallgatókat, hogyan lehet erre sikeresen pályázni.

Dr. Kaderják Péter az Innovációs és Technológiai Minisztérium Zöldgazdaság fejlesztési miniszteri főtanácsadója, valamint a Zéró Karbon Központ vezetője. A hazai akkumulátoripar kilátásai című előadásakor beszélt az akkumlátoripar fejlődéséről, és bemutatta a Nemzeti Akkumulátor Stratégiát.

Okos gyár témakörben beszélt Rehák Bálint, a Bosch Rexroth Kft Ipar 4.0-ért felelős vezetője, aki küldetésének tekinti az ipar 4.0-ban rejlő lehetőségek megismerését a hazai vállalatokkal. Ipari digitalizáció fejlődése című előadást Posta Attila, a QUANTIC Hungary Kft ügyvezetője tartotta. Halhattunk többek közt az adatfelhasználás fejlődéséről, az ERP és MES rendszerekről, integrációs kérdésekről, trendekről. A délelőtti előadásokat Cseri József, az Autófókusz Kft. ügyvezetője zárta az Az autózás múltja és jövője című előadásával.

Kerekasztalbeszélgetések délután

A nap második felében három kerekasztalbeszélgetésre került sor, melyek közül kettőről az autopro.hu is részletesebben beszámolt: az első beszélgetésen az Ipar 4.0 gyakorlati alkalmazása volt a téma, míg a harmadikon a beszállítói láncok állapotát, kihívásait vették végig a megszólalók.

A második kerekasztal beszélgetésen – Alternatív hajtásmódok és hatásaik a járműgyártásra volt a téma, melyet Knezsik István moderált, az ANK elnöke. Beszélgetőpartnerei Várkonyi Gábor autópiaci szakértő, újságíró, Gombos Zoltán, értékesítési igazgató, BMW Group Magyarország, Rózsa Tamás, ügyvezető, TopTierConsultants, Cseri József, ügyvezető, Autófókusz Kft., Banovic Aleksanda, Sales and Marketing Director, ARVAL Hungary Ltd.

Az esemény a ZalaZone részletes bemutatásával és tesztvezetésekkel ért véget – áll a MAJOSZ közleményében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken.

Kiemelt Partnereink