Trend Tűz ütött ki egy koreai akkumulátorgyárban

Tűz ütött ki egy koreai akkumulátorgyárban

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.24 13:26

Tűz ütött ki egy koreai akkumulátorgyárban

Fotó: Reuters / Youtube

Kigyulladt egy akkumulátorgyár Dél-Koreában, miután június 24-én, hétfőn több akkumulátor felrobbant, melynek következtében 22 munkás, többségükben kínai állampolgár életét vesztette.

Hirdetés

A tűz és a robbanások sorozata végigsöpört a fővárostól, Szöultól délnyugatra fekvő Hvaseongban, egy ipari klaszterben található, az elsődleges akkumulátorgyártó Aricell által működtetett gyárban. Az áldozatok valószínűleg a rendkívül mérgező gáznak estek áldozatul másodperceken belül, miután a tűz elterjedt. Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a robbanásokat, a tüzet hat óra alatt sikerült nagyrészt eloltani.

Tizennyolc kínai munkás, két dél-koreai és egy laoszi volt az áldozatok között. A másik elhunyt munkás nemzetiségét még nem erősítették meg. Két embert jelenleg súlyos égési sérülésekkel kezelnek. A tűzesetet először helyi idő szerint 10:31-kor jelentették, miután egy 35.000 elemet tartalmazó raktárban felrobbant egy sor akkumulátorcella.

Több közzétett felvételeken látható, amint a tűzoltók permetezik a sérült acél- és betonépületet. A felső szint egyes részei összeomlottak, az épületből több nagyobb darab is az utcára repült a robbanásban – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink