Elemzések Magyarország legnagyobb külföldi beruházójává vált Kína

Magyarország legnagyobb külföldi beruházójává vált Kína

MTI/autopro.hu | 2024.06.28 09:20

Magyarország legnagyobb külföldi beruházójává vált Kína

Fotó: Freepik

Amíg 30 évvel ezelőtt néhány büfés és használtruha-kereskedő jelképezte Magyarországon a kínai gazdasági szektort, napjainkra Magyarország legnagyobb zöldmezős beruházásai már Kínához kötődnek, mostanra Kína vált Magyarország legnagyobb külföldi beruházójává – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Gödöllőn.

Hirdetés

Magyar Levente a Fujian Befektetési Fórumon arról beszélt, hogy a délkelet-kínai tartomány delegációjának látogatása egy láthatatlan sorozatba illik. Hozzátette, hogy az intenzív kapcsolattartást jelzik az olyan magas szintű látogatások, mint a kínai elnök vagy a tartományi kormányzó Magyarországra érkezése.

Azt a kitüntetett szerepet mutatják ezek a diplomáciai látogatások, amelyet a kínai kapcsolatrendszer játszik Magyarország külpolitikájában, és ez talán fordítva is elmondható – vélekedett az államtitkár.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország és Kína kiemelt partnerei lettek egymásnak, amit most már egy hivatalos stratégiai partnerségi megállapodás is megerősít. Hozzátette: mindez nem magától értetődő, hanem évtizedes kemény munka áll mögötte, mind kínai, mind magyar részről. A kemény munka meghozta a gyümölcsét – jelentette ki Magyar Levente.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink