Gyártósor Jönnek a 3D nyomtatott alkatrészek az Apple óráiba

Jönnek a 3D nyomtatott alkatrészek az Apple óráiba

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.28 07:22

Jönnek a 3D nyomtatott alkatrészek az Apple óráiba

Fotó: BLT

Ming-Chi Kuo, az Apple elemzője adott tájékoztatást az Apple additív gyártási (AM) technológia alkalmazásának állásáról. Egy nemrégiben megjelent blogbejegyzésében, amelyben a Series 10-es formavilág frissítéseit (nagyobb képernyőméret és vékonyabb kialakítás) tárgyalta, az elemző megjegyezte, hogy 2024 második felétől kezdve az Apple Watch 3D nyomtatott alkatrészeket fog tartalmazni.

Hirdetés

2023-ban az a hír járta, hogy az elektronikai óriáscég az okosórán belüli titán alkatrészeknél a lézerporágyas fúzióra (LPBF), a tok esetében pedig a kötőporos alumíniumra támaszkodik. Ming-Chi Kuo szerint a kínai LPBF-vezér Bright Laser Technologies (BLT) gépszállítóként részt vett a 3D nyomtatott alkatrészek tesztelésében 2023-ban. Az elemek 3D nyomtatása állítólag jelentősen javította az óra gyártási hatékonyságát.

Szintén érdekes megjegyezni, hogy a 3D nyomtatás úgy tűnt, hogy az Apple Watch 2023-as gyártásának áthidaló technológiájaként használják, de most már a hivatalos tömeggyártás megvalósításához fogják használni.

Ming-Chi Kuo szerint azzal, hogy a 3D nyomtatott Apple Watch alkatrészek 2024 második felében lépnek be a tömeggyártásba, a BLT 3D nyomtatott alkatrészek szállítása várhatóan tovább fog nőni az elkövetkező években, és potenciálisan az Apple Watch tokok gyártására is alkalmas lesz – írja a 3Dprint.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink