Trend Tovább fizethet balesete miatt az önvezető autós cég

Tovább fizethet balesete miatt az önvezető autós cég

autopro.hu/V.M. | 2023.12.06 06:21

Tovább fizethet balesete miatt az önvezető autós cég

Fotó: Cruise

A General Motors-hoz tartozó Cruise-nak már eddig is sokba fájt az az október 2-i baleset, amiben egyik robotaxija volt érintett, most azonban jelentős pénzbírság elébe néz, amiért az incidenssel kapcsolatban állítólag félrevezette a hatóságokat.

A Cruise minden egyes alkalomért, mikor a Kaliforniai Közüzemi Bizottságnak nem adott megfelelő tájékoztatást a szóban forgó balesetről 100 ezer dollárra büntethetik.

Ahogy arról korábban az autopro.hu is beszámolt, a Cruise egyik vezető nélküli járműve október 2-án áthajtott és maga után vonszolt egy már elgázolt gyalogost, miután nem tudott idejében állóra fékezni. Az eset nagy visszhangot kapott, és azóta a vállalat leállította önvezető járműveit.

A Bizottság szerint a Cruise az incidens napján nem jelentette, hogy az érintett gyalogost mintegy 6 méteren át vonszolta a járműve, ezenfelül az esetről készült teljes videófelvételt csak október 18-án osztotta meg.

Még elkerülhetik az újabb csapást

A The Detroit News beszámolója szerint a Cruise-nak február 6-án a bíróságon lesz lehetősége arra, hogy ismertesse érveit arra vonatkozóan, miért ne büntessék meg. A bírságot ugyan a GM és a Cruise ki tudnák fizetni, azonban egy újabb csapást jelentene az önvezetőtechnológiai vállalkozásnak, ami jelenleg a közbizalom visszanyerésén dolgozik.

A baleset miatt a Cruise mostanra minden amerikai város útjairól visszahívta autóit, a működésének átfogó felülvizsgálatába kezdett, vezérigazgatója és alapítója pedig lemondott.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink