Trend Kapkodnak a vásárlók a hatótávnövelt BMW i3 példányaiért

Kapkodnak a vásárlók a hatótávnövelt BMW i3 példányaiért

autopro.hu/G.I. | 2016.07.14 14:07

Kapkodnak a vásárlók a hatótávnövelt BMW i3 példányaiért

Még nem is kapható a BMW megújult elektromos kisautója, máris jól fogy az előrendelések alapján az "elérhető jövőjármű".

2013 óta nem tapasztalt érdeklődés övezi a bajorok kipufogómentes modelljét, pontosabban annak "ráncfelvarráson" átesett változatát. A módosítás ezúttal a hatótávot érinti, ugyanis 190 kilométer helyett akár 300 kilométert is megtehet majd a tulajdonos a zöld négykerekűvel.

Erre néhány napig még nincs lehetőség, ugyanis július második felétől kezdődnek az első kiszállítások, a címzettek azonban nem ismeretlenek, ugyanis máris 5 ezer példány elkelt világszerte a messzebbre vivő i3 modellekből.

Hazai pályán, Németországban eddig ezer darabra érkezett igénylés, ami nyilvánvalóan a kormány ösztönző programjának is köszönhető. Május óta ugyanis 4 ezer eurós kedvezményt kapnak az elektromos autók vásárlói, a hibridek vevői 3 ezer euróval fizetnek kevesebbet a kasszánál. Az adókedvezmények mögött az a határozott kormányzati célkitűzés húzódik meg, miszerint az évtizedre végére 1 millió elektromos autót szeretne a kabinet az utakon látni.

Kiemelt Partnereink