Trend 2018 a luxus pickupok éve lesz

2018 a luxus pickupok éve lesz

autopro.hu/Sz.K. | 2017.12.22 06:31

2018 a luxus pickupok éve lesz

A nagyméretű pickupok egyre nagyobb részt szakítanak ki az autópiacból, a szegmensen belül egy triumvirátus dominál: a Chevrolet, a Ford, a GMC illetve a Ram rendre az elsők között szerepel, ám a Toyota és a Nissan is feltörekvőben vannak.

A nagy pickupok nagy profitot jelentenek az autógyártóknak - ez egyetlen más szegmensben sem volt annyira szembetűnő az elmúlt években, mint ezeknél a robosztus és erős autóknál, amik lényegében újrafogalmazzák a közúti luxust.

A statisztikák szerint jelenleg a nagyméretű pickupok legalább fele luxusorientált modellként kerül eladásra, ami alatt azt kell érteni, hogy bőségesen ellátták őket bőrborítású belsőkkel és egyéb, hasonló kiegészítőkkel. Az ilyen modellek árazása 50-60 ezer dollár körül (13 – 16 millió forint) kezdődik, a határ pedig a csillagos ég.

A luxus pickupok nem csak tágasak, kényelmesek és gazdagon felszereltek, ők a legerősebb járművek, melyek keresztül tudnak törni a legnagyobb sártengeren is, a városban pedig igazi presztízsgépként pompáznak. Gazdájuk nyugodtan alhat, tudván, hogy nincs olyan helyzet, ahol autójuk nem megfelelő.

És hogy mik 2018 nagy újdonságai?

A Ford kínálata az eladásokat vezető F-150 sikkes King Ranch, Limited és Platinum felszereltségi szinteken, míg a Chevrolet a Silverado 1500-at High Country kivitelben, a GMC Sierra 1500-at Denali verzióban, és a Ram 1500 elérhető Laramie Honghorn, Laramie Limited és Laramie Tungsten modellekben. A Toyota Tundrája luxus 1794 és Platinum kiadásokban kis kapható lesz, míg a Nissan a Titan-t Platinum Reserve modellként kínálja.

Ford F-150
Chevrolet Silverado
Toyota Tundra
Nissan Titan
RAM 1500
GMC Sierra

Szintén újdonság, hogy a Toyota pickupok kivételéve az összes modell még strapabíróbb, nagyobb teljesítményű verzióban is kapható lesz, vontatási lehetőséggel, továbbá nagyobb teherbírással.

De vajon mennyibe kerül 2018 legje? Minden extrával felszerelve 90 ezer dollárba, átszámítva közel 24 millió forintba.

Kiemelt Partnereink