SZEnergy Team

Ötmillió forintból építenek energiahatékony járművet a győri egyetemisták

Londonba utazik a SZEnergy, hogy az üzemanyag-hatékonyság határait feszegesse a Shell Eco-marathonon. A győri Széchenyi István Egyetem kampuszán tevékenykedő járműépítő csapat június 26-án mutatta be autóját, mellyel július 5-8. között állnak rajthoz Londonban. Erős a mezőny, a jármű szinte már kész, a fejlesztésekről és a közelgő versenyről Pusztai Zoltánnal, a csapat vezetőjével beszélgettünk.

Szabó Fanni | 2018.06.28 08:35

Pénzjutalmat kapott az egyetemtől a SZEnergy Team

Hazatért a magyar csapat a Shell Eco-marathon Europe-ról: a SZEnergy csapata támogatóik és a sajtó képviselői előtt számolt be az energiahatékony versenyen elért negyedik helyezésükről.

Pardavi Mariann | 2017.06.20 14:02

A SZEnergy már versenyre kész

A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata is részt vesz a Londonban megrendezendő Shell Eco-Marathon versenyen, ahol az Urban Concept kategóriában állnak rajthoz.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.26 12:27

Vigyázz London, jön a SZEnergy Team – Az innováció viszi előre a csapatot

A Shell Eco-marathon alapkoncepciója, hogy a járművünk elkészítéséhez kevés kereskedelmi forgalomban kapható alkatrészt használjunk. Legyen minél több saját fejlesztésünk, hiszen az innováció a verseny fő mozgató eleme - mondta az Autopronak adott interjújában Pusztai Zoltán, a SZEnergy egyik csapatvezetője. A Széchenyi István Egyetem SZEnergy Team alternatív járműfejlesztő csapata az idei évben már tizedik alkalommal vesz részt a Shell Eco-marathon versenyen, ezúttal Londonban.

Szabó Krisztina | 2017.05.15 11:46

Új pilótával gyakorol a SZEnergy Team

A korábbi, nagy rutint szerzett pilótájuk már elhelyezkedett, így az egyik nagy feladat a győri Széchenyi István Egyetemen tevékenykedő csapat számára, hogy új pilótájuk minél több gyakorlatra tegyen szert az energiahatékony jármű vezetése során.

autopro.hu/P.M. | 2017.04.29 06:37

Önvezetés felé kacsingatnak a győri járműépítő hallgatók

Mire elég vajon egy kilowattóra energia? Ez pont annyira elég, hogy egy éhes ember megmelegítse az ebédjét, ám a SZEnergy kihozta ebből a maximumot: az általuk fejlesztett jármű ennyi energiával képes megtenni a Győr-Sopron távot oda és vissza.

Pardavi Mariann | 2016.06.23 10:30

Mindent kiszór a SZEnergy a karosszéria alól

Nagy tervekkel vág neki az idei szezonnak a győri hallgatói csapat: a tavalyi duplázás után ismét emlékezetes eredményt akarnak elérni. A megszokott Rotterdam helyett idén Londonban kell bizonyítaniuk.

Pardavi Mariann | 2016.01.21 10:34

A folyamatos fejlődésben hisznek

Közeleg a Techtogether Automotive Hungary 2015 verseny, sorra bemutatjuk a résztvevő mérnökhallgatói csapatokat. A győri Széchenyi István Egyetemet képviseli a SZEnergy Team.

autopro.hu | 2015.10.09 21:06

Ez történt a 22. héten a magyar járműiparban

Land Rover gyárról álmodozunk, világversenyen álltak dobogóra ifjaink. A kecskeméti autógyár üzent a győrinek, hatalmas nyaralót vett a fuvarozók vezére, Miskolcon új gyár épülhet. Már Debrecenben is tölthetünk elektromos autót.

autopro.hu | 2015.05.29 15:49

Magyar bronz Rotterdamban

Idén rekordszámú, hat diák csapat képviselte hazánkat Európa egyik legnagyobb üzemanyag-hatékonysági és innovációs diákversenyén, a Shell Eco-marathon Europe-on,

autopro.hu | 2015.05.25 11:55

1 2

Kiemelt Partnereink