PwC

Ami az egyik iparág hulladéka, az egy másiknak alapanyag lehet

Elképzelhető-e a világ hulladék nélkül? A becslések szerint a termékgyártás során felhasznált anyagok csupán 1 százaléka marad használatban hat hónappal az értékesítés után. Ma a világ top 100 vállalatának közel fele rendelkezik már olyan koncepcióval, amelynek célja, hogy a felhasznált anyagok folyamatosan használatban maradjanak.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.06.11 16:26

A magyar autóipar jövője a kutatás-fejlesztésen áll vagy bukik

2017-ben a magyar autóipar minden idők legmagasabb termelési értékét érte el 8038 milliárd forinttal. Idén további bővülést könyvelt el az ágazat, valamint növekedést vetít előre az is, hogy a foglalkoztatottak száma az autóiparban folyamatosan emelkedik, Magyarországon összességében közel 170 ezren dolgoznak az ágazatban. Mi lesz idén? A PwC elemzéséből kiderül. Végh Bálint, a PwC Magyarország autóipari szakértője foglalta össze az elmúlt év eredményeit.

Végh Bálint, a PwC Magyarország autóipari szakértője | 2018.05.23 12:39

165 magyar vállalatvezetőt kérdeztek meg, mitől szorul össze a gyomruk

Ambiciózus növekedési tervekkel készülnek a közeljövőre, ennek azonban számos akadályát is látják: a munkavállalók hiánya, demográfiai jellemzőik változása, illetve az alkalmazásukra kirótt vállalati terhek növekedése komoly kihívás elé állítják a döntéshozókat.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.03.09 10:33

A cégvezetők fele nem tudja, hogy alkalmazottai elfogadnak-e kenőpénzt

A PwC magyarországi felmérésének válaszadói a hűtlen kezelést (42%) jelölték meg a leggyakrabban elkövetett gazdasági bűncselekményként. Ezt követik a fogyasztók által elkövetett visszaélések (39%), a kiberbűnözés (31%) és az üzleti szabályszegés (28%).

autopro.hu/P.M. | 2018.02.28 12:36

Kinek kell új munkát keresnie a robotok miatt?

A PwC elemzői az automatizálás hatásait vizsgálták nem, kor és képzettség szerint. A kutatás során 29 országból több mint 200 ezer munkahelyhez kapcsolódó feladatot és készséget elemeztek, annak érdekében, hogy kiderüljön, milyen hatással van az automatizálás a munkavállalókra a különböző iparágakban.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.02.09 14:30

Hatalmas a nyomás beszállítókon: ha nem alakítják át a gyártósorokat, csődöt mondhatnak

2030-ra az új gépkocsik több mint felét elektromos autók adják, míg a hagyományos belső égésű motor lassan kihal. A trend az autógyártóktól és beszállítóktól további beruházásokat követel az új gyártási és fejlesztési kapacitás kialakítása miatt. A PwC előrejelzése szerint az autóipari vállalatcsoportoknak és beszállítóiknak kritikus fontosságú döntéseket kell meghozniuk a következő években.

autopro.hu/P.M. | 2018.02.01 12:30

Mitől félnek a magyar vezérigazgatók?

A magyarországi vezérigazgatók ugyan bíznak abban, hogy vállalatuk növekedni fog a következő egy évben, azonban számos dolog aggasztja őket. Főként a munkaerőhiány, a digitális átállás és a kibertámadások miatt forgolódnak álmatlanul.

autopro.hu/P.M. | 2017.12.08 15:30

Tízből négy dolgozó szerint az automatizálás veszélyezteti az állását

A munkavállalók közel háromnegyede (74%) hajlandó új készségeket elsajátítani, illetve teljesen átképezni magát annak érdekében, hogy a jövőben is foglalkoztathatók legyenek – derül ki a PwC felméréséből. A megkérdezettek szaktudásuk korszerűsítését a saját, nem pedig a munkáltató felelősségének tekintik.

autopro.hu/P.M. | 2017.11.22 15:30

A kábelgyártók lennének a közeljövő nyertesei?

Hatalmas közhely azt állítani, hogy az autóipar állandó változásban van, ám igaz. Pár évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy boszorkányüldözésbe fogják a dízelt, vagy mindennapossá válik az a fogalom, amit ma Ipar 4.0-ként ismerünk. Mik lesznek a jövő fordulópontjai?

Pardavi Mariann | 2017.11.17 09:28

Armin Krug: nem lehetnek kétségeink afelől, hogy a kormány szeretné ide csábítani a Teslát

Nagy tétek mozognak az elektromos gépjárműfejlesztés globális műhelyeiben, ugyanis aki ebben a megújulásban vezető pozíciót harcol ki magának, az magához irányíthatja a profit nagy részét, és magához kötheti a fejlesztői ágazat nagyjait. A PriceWatershouseCoopers globális tanácsadó cég magyarországi autó-iparági vezetője szerint ez akár egy-két év múlva eldőlhet. Armin Krugot azért kerestük meg, hogy megtudjuk, a tanácsadói világ hogyan látja a szektor szereplői előtt álló kihívásokat, útkeresésüket.

Uzoni Ábel | 2016.10.19 08:30

A nulláról kell újraépíteni a buszos közlekedést

Kulcsfontosságú, hogy az egyéni személygépkocsi-használatot felváltsa a közösségi közlekedés. Ez azonban csak minőségi szolgáltatással lehet reális célkitűzés – áll a PwC tanulmányában.

autopro.hu | 2016.04.01 14:26

Vége a globalizációnak?

A PwC felmérése szerint a magyar cégvezetők optimizmusa növekedett jövőjüket illetően, és derűlátóbbak, mint társaik világszerte.

MTI | 2016.03.03 16:28

Új pénzügyi igazgató a PwC-nél

Polacsek Csaba 2016 januárjától csatlakozott a PwC Magyarország tanácsadási üzletágához. A szakember a pénzügyi és tranzakciós tanácsadó csapatot erősíti szaktudásával.

autopro.hu | 2016.01.19 15:39

Így változik az adózás 2016-ban

A módosítások egyik fontos célja az adminisztrációs, illetve a fizetési terhek további csökkentése, valamint a vállalkozói hitelek, a K+F és a környezetvédelem támogatása. A legfontosabb változásokat a PwC foglalta össze.

autopro.hu | 2015.12.02 14:37

Nem birtokolunk, megosztunk – mi lesz így a gazdasággal?

A fogyasztói szokások jelentős megváltozása által létrejött „sharing economy” cégek – Couchsurfing, Airbnb, Uber és társaik – úgynevezett „teremtő rombolással” forgatnak fel teljes iparágakat néhány év leforgása alatt. Számos ilyen vállalat mára világméretű céggé nőtte ki magát. Ezzel párhuzamosan nemcsak iparágakat, de milliók mindennapi életét is átalakítja az új trend: közösségi irodaházakban ad hoc lehet irodát „bérelni” akár pár órára, bepattanhatunk mások autójába egy rövid fuvarra vagy Bubit bérelhetünk két kattintással, ahogy már lakáséttermi vacsorával zárni a napot is teljesen természetes esemény. A PwC Magyarország szakértői tanulmányukban azt vizsgálják, milyen hatással lehet ez a globális trend az üzleti és a hétköznapi életre, illetve milyen szabályozói és működési problémák várnak megoldásra.

autopro.hu | 2015.11.09 15:27

PwC: a 25 év alattiak a rejtett erőforrások

A felmérés a fiatalok foglalkoztatását, valamint oktatásában és képzésében való részvételét vizsgálja 34 OECD-országban. Ha a vizsgált országok képesek lennének követni az eddigi legjobb gyakorlatot, akkor a legtöbb OECD-ország tartós GDP-növekedéssel számolhatna.

autopro.hu | 2015.11.03 13:29

Újabb pénzügyi válsággal riogatnak

A kínai gazdasági növekedés jelentős lassulása a pénzügyi válság egy újabb szakaszát idézheti elő - figyelmeztettek a PwC tanácsadó cég elemzői októberi elemzésükben.

autopro.hu | 2015.10.14 14:47

Halottnak a csók az uniós segítség?

Miután a görög válság kapcsán ismét központi témává váltak a pénzügyi mentőcsomagok, a PwC közgazdászai felmérték, hogyan teljesítenek az eurózóna mentőövet kapott gazdaságai: Ciprus, Görögország, Írország, Portugália és Spanyolország.

autopro.hu | 2015.08.17 15:30

1 2 3 4 5

Kiemelt Partnereink