jogszabály

Kihúzzák a rabszolgatörvény méregfogát?

Csak ott lesz elrendelhető az évi 400 óra túlmunka, ahol erről megállapodnak – mondta Kósa Lajos kormánypárti politikus szerdán a rabszolgatörvényként elhíresült javaslat kapcsán. A szakszervezetek azonban már december 8-ra országos tüntetést hirdettek.

Kuthi Áron | 2018.11.29 11:38

Az unión belül egyszerűbben helyezhetik át székhelyüket a vállalkozások

Az Európai Bizottság új társasági jogi szabályokra tett javaslatot, melyek a vállalkozások összeolvadását, szétválását és belső piacon belüli mozgását érintik, valamint megkönnyítik a vállalkozások határokon átnyúló működését és az online megoldások használatát – közölte az uniós bizottság.

MTI | 2018.04.26 09:56

Autókereskedők: fizessenek nekünk a visszahívott autók után!

A visszahívott járművek nagy része a kereskedők gyűjtőpontjain landol, ám az ő kompenzálásuk jogilag nem szabályozott. Logika volna benne, hiszen a szerelésre, átalakításra való várakozást jövedelemkiesés és extra költségek jellemzik. Az autókereskedők most a törvényhozók lépésére számítanak.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.12.21 11:48

Állást foglalt az etikai bizottság: az emberi élet a legvédendőbb érték

Az autonóm közlekedéssel kapcsolatos etikai kérdéseket vizsgáló, Németországban létrehozott speciális bizottság június 20-án nyilvánosságra hozta eddigi tevékenységének eredményeit. Erről, a szakmai körökben megkülönböztetett figyelemmel kísért eseményről kérdeztük dr. Nyalka Csabát, DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda együttműködő ügyvédjét.

Pardavi Mariann | 2017.06.27 09:30

Varga: 15 ezer fuvarozói állás kerülhet veszélybe a nyugat-európai jogszabálymódosítások miatt

Mintegy 15 ezer magyar fuvarozói álláshely kerülhet veszélybe a német, osztrák, francia és belga jogszabálymódosítások miatt, amelyek egyértelmű célja, hogy kiszorítsák a közép-európai vállalkozásokat a nyugat-európai piacról – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a fuvarozói érdekképviseletekkel tartott találkozóját követően, Budapesten.

MTI | 2017.06.02 16:31

Új hazai szabályozás: autonóm járművek a magyar közutakon

A közlekedés gyökeres átalakulásának európai uniós, német vagy osztrák megközelítéséről több alkalommal beszélgettünk már dr. Nyalka Csabával, a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda együttműködő ügyvédjével. Ezúttal az aktuális magyarországi fejleményekről kérdeztük a szakértőt.

autopro.hu/P.M. | 2017.04.19 06:29

Kartellezés miatt került bajba beszállítók

Az Európai Bizottság kartellezés miatt hat, autóba szerelhető klíma és motorhűtő berendezéseket gyártó beszállító céget büntetett, összesen 155,5 millió euróra - közölte az uniós bizottság

MTI | 2017.03.09 09:00

Egyre világosabban látja az EU az autonóm vezetés technikai és jogi oldalát

A közelmúltban Európai Uniós szinten történt egy fontos fejlemény, az Európai Bizottság ugyanis átfogó stratégiát hirdetett ebben a témában. Erről kérdeztük az autonóm közlekedéssel foglakozó jogi szakértőt, dr. Nyalka Csabát, a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda együttműködő ügyvédjét.

autopro.hu/P.M. | 2016.12.14 08:30

A kormány az önvezetés élvonalában látná Magyarországot

Magyarország jó irányba halad, hogy az európai autonóm jármű technológia (önvezető járművek fejlesztése) területén az élvonalba kerüljön - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára Hollandiából.

MTI | 2016.12.08 16:58

Önvezetés: vajon mennyit ér az ember élete a jövőben?

Szeptember 30-án Németországban megtartotta nyitó ülését a világ első olyan bizottsága, amely az autonóm közlekedés etikai kérdéseire kíván válaszokat adni. Dr. Nyalka Csabával jártuk körül a témát.

Pardavi Mariann | 2016.10.18 08:30

Válaszoltak az osztrák jogászok az önvezetés dilemmáira

Irányítható egy jármű kívülről? Elengedheti-e mindkét kezével a kormányt a sofőr? Dr. Nyalka Csabával, a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda együttműködő ügyvédjével beszélgettünk.

autopro.hu/P.M. | 2016.10.13 10:30

Autonóm vezetés: komoly jogi dilemmákat kell megoldani

Dr. Nyalka Csabával, a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi Iroda együttműködő ügyvédjével beszélgettünk, aki közel 20 éve foglalkozik a nemzetközi gépjárműiparhoz kapcsolódó jogi kérdésekkel. Az utóbbi időben jogi szakértőként tevékenykedik az autonóm vezetés terén.

Pardavi Mariann | 2016.08.30 08:30

Pert indít beszállítója ellen a PSA

Az autógyártó a versenyszabályok megsértése miatt nyújtott be keresetet a csapágyakat gyártó SKF vállalattal szemben.

autopro.hu | 2016.03.11 12:25

Kezd használhatóvá válni az ekáer

Valamiért nagyon fontos volt hirtelen bevezetni az elektromos fuvarlevél rendszerét. Fél évvel később végre életszerűvé kezdenek válni a játékszabályok. Bemutatjuk a legutóbbi finomhangolás eredményét.

autopro.hu | 2015.06.29 13:52

1 2 3 4

Kiemelt Partnereink