Carlos Tavares

Az autóipar üzleti modelljét veszélyezteti a mikrochip-hiány

Súlyosan érinti a világ autógyártóit a mikrochip-ellátásban bekövetkezett hiány, és ezért az autóiparnak alapjaiban „át kell gondolnia” beszállító láncának a szerkezetét - jelentette ki Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója a Financial Times webkonferenciáján.

MTI | 2021.05.12 17:19

Tavares: az EU épít trójai falovat a kínai gyártóknak

Az Európai Unió egyre szigorodó emissziós szabályozásai "térdre kényszerítik" az európai autógyártókat, ezzel pedig lehetővé teszik, hogy a kínaiak saját elektromos technológiáikkal könnyebben a helyükbe léphessenek, állítja Carlos Tavares, a PSA vezérigazgatója.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.05.04 11:04

Utólagos követelés a GM-től: Tavares előre megtervezhette

Akár az Opel vételárának felét is visszakérné a General Motorstól a Peugeot-Citroen, érkezett a hír a múlt héten. Most kiderült, a történet korán sem légből kapott, Carlos Tavares bebiztosíthatta magát a szerződéskötéskor.

autopro.hu/B.B. | 2017.12.04 15:00

Újabb szúrást kapott új gazdájától az Opel

Üzemlátogatások eredményeiről számolt be Carlos Tavares: a PSA első embere szerint a franciák telephelyei sokkal hatékonyabban működnek, mint az újonnan felvásárolt Opel/Vauxhall-gyárak. Pénzügyi fronton sem épp rózsás a helyzet, a németek minden egyes munkanap négymillió euró veszteséget kényszerülnek elkönyvelni.

autopro.hu/B.B. | 2017.09.25 06:30

Elfogytak a szép szavak: szigoríthatnak a franciák az Opelnél

Változhat a széljárás az PSA és az Opel kommunikációjában, hiszen a konszern vezetője szerint hatékonyságnövekedés és költségcsökkentés nélkül nem működhet tovább a német márka. A hangnem élesebbé válásával párhuzamosan Carlos Tavares támogatásáról is biztosította az Opelt – ha teljesülnek bizonyos feltételek.

autopro.hu/B.B. | 2017.09.19 06:30

Politikusoktól függ 800 motorfejlesztő állás az Opelnél

Még a komoly hozzáadottértékű munkahelyek közül is sokat veszélyeztet az elektromos hajtás terjedése – éppen ezért Carlos Tavares PSA-vezér igyekszik megakadályozni a technológia túlpromotálását.

autopro.hu/B.B. | 2017.09.14 06:18

PSA és Opel: Eddig minden rendben

Az első féléves pénzügyi adatok közzététele után nem sokkal megszólalt a francia autógyártó vezetője is, aki az Opel megvásárlásáról beszélt. Tavares bizakodva tekint a jövőbe, erre pedig jó oka van.

autopro.hu/B.B. | 2017.07.28 06:30

Megint Opel: a fúzió azonnali eredménnyel járna a PSA vezér szerint

A már tíz éve veszteséges és évente mintegy egymilliárd eurót elnyelő Opelről szólva a vezérigazgató megjegyezte, hogy a vállalatnak most segítségre van szüksége, mert nagyon hasonló helyzetben van ahhoz, mint amiben négy évvel ezelőtt a PSA volt.

MTI | 2017.02.23 13:09

A Ford és a Peugeot is kinyitja a kapukat a menekültek előtt

A Ford németországi főnöke, Bernhard Mattes és a PSA-konszern vezetője, Carlos Tavares a frankfurti szalonon nyitottságuknak adtak hangot a menekültek befogadásával kapcsolatban. Mattes együttműködésről biztosította a menekülteket.

Biró Csongor | 2015.09.17 12:33

1 2

Kiemelt Partnereink