Gyártók Utólagos követelés a GM-től: Tavares előre megtervezhette

Utólagos követelés a GM-től: Tavares előre megtervezhette

autopro.hu/B.B. | 2017.12.04 15:00

Utólagos követelés a GM-től: Tavares előre megtervezhette

Akár az Opel vételárának felét is visszakérné a General Motorstól a Peugeot-Citroen, érkezett a hír a múlt héten. Most kiderült, a történet korán sem légből kapott, Carlos Tavares bebiztosíthatta magát a szerződéskötéskor.

Hirdetés

Túl sok szén-dioxidot bocsátanak ki azok a motorok, amiket az Opel még a General Motors leányaként fejlesztett ki, az erről szóló, nem teljesen korrekt tájékoztatás miatt ezért a PSA több száz millió eurót próbál meg visszaszerezni az amerikai gyártótól, írtuk múlt héten. Akkor még nem lehetett tudni, mennyire kell komolyan venni az ügyet, azonban a legújabb információk arról szólnak, a PSA kezében erős eszközök vannak.

A Wirtschaftswoche beszámolója szerint ugyanis a PSA első embere, Carlos Tavares már az Opel megvásárlásáról szóló tárgyalásakor úgy érezte, amerikai kollégái nem teljesen őszinték, ezért a francia gyártó utólag felmerülő problémák esetére külön záradékot rögzített az adásvételi szerződésben.

A záradék, melyben külön nevesítve van a károsanyag-kibocsátás témaköre, lehetőséget nyújt rá, hogy a PSA utólagos követelésekkel álljon elő, amennyiben a GM az akvizíciós tárgyalásokon nem, vagy nem teljes egészében valós információkat szolgáltatott az Opellel együtt gazdát cserélő technológiákról.

Kiemelt Partnereink