Techtogether Tóth József: Örülnék, ha a versenyen megismert mérnökhallgatók nálunk dolgoznának

Tóth József: Örülnék, ha a versenyen megismert mérnökhallgatók nálunk dolgoznának

Pardavi Mariann | 2017.12.05 06:30

Tóth József: Örülnék, ha a versenyen megismert mérnökhallgatók nálunk dolgoznának

Az Autopro azért indította el négy évvel ezelőtt a Techtogether mérnökversenyt, hogy ezzel segítse az autóipari vállalatoknak megtalálni a fiatal szakembereket. Tóth József, a Hepenix Kft. üzletfejlesztési igazgatójának szavai az eddigi versenyekbe fordított munkát igazolják.

– El tudom képzelni, hogy a mérnökhallgatói versenyen részt vevők nálunk dolgozzanak. És, ami a legjobb, hogy ezt ők is el tudják képzelni – mondta el a videós riportban Tóth József, aki a Hepenix révén évek óta rendszeresen résztvevője versenynek.

A mérnökversenyre feladatokkal készülnek, és a legjobbakat jutalmazzák is. A 2017-es Techtogether Automotive Hungaryre két díjjal is érkeztek: értékelték a kiemelkedő egyéni teljesítményt és a lenyűgöző csapatmunkát is. Előbbit a BME hajóépítő csapat kötelékében tevékenykedő Cziegler András kapta, míg utóbbi kategóriában a legkiválóbban az egykori, autonóm gokartot építőkből verbuválódótott ME-Kart teljesített.

A Techtogetherönegy asztalnál a versenyzők egy részével

A Hepenix azért is áll évről évre a verseny mellé, mert folyamatosan fejlődő vállalkozásként szüksége van a legjobb mérnökökre. 1991 óta vannak jelen a nukleáris- és az autóiparban megoldásszállítóként, rendszerintegrátorként, mérnökirodaként, egyedi célgépgyártóként és szakértő tanácsadó cégként. Az alapításkor a tulajdonosok – akik akkor a BME Gépszerkezettani Intézetének oktatói voltak – azt a célt tűzték ki, hogy magasan képzett, kreatív és szakértő mérnöki tudásbázisunkra építve, az ipar egyedi igényeire rugalmas megoldásokat szállítsanak. Az autóipar számára gépsorokat, szerelő- és tesztberendezéseket szállítanak, és felvállaljuk a kutatás-fejlesztést tartalmazó feladatokat is. A vállalat megoldásokat kínál az ipar számára automatizálás, robotizálás terén is.

(A nyitókép a Techtogether Automotive Hungary versenyen készült. Tóth József a miskolci mérnökhallgatóknak adja át a vállalat elismerését.)

Kiemelt Partnereink