Techtogether Takács János: A Techtogether sokkal jobb, mint egy állásinterjú

Takács János: A Techtogether sokkal jobb, mint egy állásinterjú

Pardavi Mariann | 2017.12.26 06:30

Takács János: A Techtogether sokkal jobb, mint egy állásinterjú

Ahogy a korábbi Techtogether versenyeken, úgy ezúttal is a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke, Takács János töltötte be a zsűrielnök szerepét. Videós riportban értékelte a műszaki tanulmányokat hallgató fiatalok teljesítményét.

Takács János szerint ez a rendezvény kiváló alkalmat nyújt a HR-eseknek arra, hogy munka közben lássák dolgozni a fiatalokat. A céges feladatok ugyanis arra adnak alkalmat, hogy rávilágítsanak, hogyan oldanak meg váratlan helyzeteket a hallgatók.

– A cégek HR-es szakemberei sasszemmel figyelték, ki a legjobban motivált, ki tud a legjobban kommunikálni.

Mint mondta, igyekeznek a vállalatok szakemberei ezeket a kapcsolatokat használni, szerinte azonban minden szereplő nyer. A hallgatók találkozhatnak olyan cégek képviselőivel, amik szponzorálhatják fejlesztéseiket, míg a HR-esek személyesen ismerkedhetnek meg diploma előtt álló fiatalokkal. Itt többet látnak belőlük, mint egy állásinterjún.

Emlékeztetőül: a Techtogether Automotive Hungary mérnökversenyt szakportálunk negyedik alkalommal rendezi meg Hungexpón, hogy találkozási felületet biztosítson a fiatal szakembereknek és a munkaerőre vágyó cégeknek. 2017-ben 16 műszaki egyetem és főiskola járműépítő csapata kapott meghívót tőlünk. Képes lenne megoldani a mérnökhallgatóknak adott műszaki feladatokat? Kattintson a cikkért, és nézze meg a díjátadó képeit is!

Kiemelt Partnereink