Techtogether Egymillió forint nyeremény, rengeteg vállalati ajándék – ilyen volt a Techtogether 2017-ben

Egymillió forint nyeremény, rengeteg vállalati ajándék – ilyen volt a Techtogether 2017-ben

Pardavi Mariann | 2017.11.02 09:32

Egymillió forint nyeremény, rengeteg vállalati ajándék – ilyen volt a Techtogether 2017-ben

Temérdek fotóval mutatjuk meg, milyen hangulatos mérnökversenyt rendezett szakportálunk az Automotive Hungary kiállítással egy időben és helyen. Csak a legjobbak kaptak meghívót, közülük választottuk ki a legkiválóbbakat.

Hirdetés

A Techtogether Automotive Hungary mérnökversenyt szakportálunk negyedik alkalommal rendezi meg, hogy találkozási felületet biztosítson a fiatal szakembereknek és a munkaerőre vágyó cégeknek. 2017-ben 16 műszaki egyetem és főiskola járműépítő csapata kapott meghívót tőlünk.

Takács János zsűrielnök, aki a Gépipari Tudományos Egyesület elnökeként tevékenykedik, úgy fogalmazott, ez a rendezvény kiváló alkalmat nyújt a HR-es szakembereknek arra, hogy munka közben lássák dolgozni a fiatalokat. A céges feladatok ugyanis arra adnak alkalmat, hogy rávilágítsanak, hogyan oldanak meg váratlan helyzeteket a hallgatók.

Ugyan mérnökhallgatói csapatversenynek hívjuk a programot, de ezen mindenki nyer: a cégek értékes munkaerőt, a hallgatók pedig gyakorlati helyet, karriert, fejlesztéseikhez pedig szponzorokat – fogalmazott Szammer István, az autopro.hu főszerkesztője.

Három fődíjat sorsoltunk ki, azonban a verseny mögött álló vállalatokat ez nem akadályozta meg abban, hogy díjazzák a mércéjük alapján legjobban teljesítő csapatokat. Az Audi Hungaria képviseletében Horváth Nóra személyügyi referens a vállalatnak otthont adó városban tevékenykedő Szengine csapatnak adott át díjat. A motorépítők 1000 eurós különdíjjal térhettek haza.

A BPW Hungária Kft. szakemberei is anyagi jutalomban gondolkoztak a legjobbak díjazása során. Léránt Adrienn, a vállalat HR munkatársa 100 ezer forintos díjat adott át egy szintén győri csapatnak, az Arrabona Racing Teamnek.

A Contintental két munkatársát delegálta a mérnökversenyre: Adorján Bence és Kovács Tamara a legjobb női előadónak járó elismerést Gyurkó Csillának, a Szegedi Tudományegyetem hallgatójának adták.

A Continental munkatársai csapatnak járó díjjal is készültek: a tizenhat team közül szerintük a napelemes hajóépítéssel foglalkozó BME Solar Boat bizonyult a legkiválóbbnak.

A FémAlk Fémöntészeti és Alkatrészgyártó Zrt. értékelése alapján a kecskeméti KEFO Motorsport volt a legjobb, Anka Márk a Neumann János Egyetem kampuszán tevékenykedő teamnek adott jutalmat.

A mérnökversenyt évek óta támogatja a Hepenix Kft. Tóth József ügyvezető igazgató két díjjal is érkezett: értékelték a kiemelkedő egyéni teljesítményt és a lenyűgöző csapatmunkát is. Előbbit a már említett hajóépítő csapat kötelékében tevékenykedő Cziegler András kapta (a nevében egy csapattagja lépett a színpadra).

A Hepenix szerint a legkiválóbban az egykori, autonóm gokartot építőkből verbuválódótott ME-Kart teljesített.

Budafoki Richárd, a Knorr-Bremse munkatársi szerint a hatékony közös munkához elengedhetetlen a szakértelem. Úgy látta, ez a feltétetel a veszprémi Pannon Racingnél működött a legolajozottabban.

Gyors és hibátlan megoldás – erre a kettősre esküsznek a szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-nél. Nagy Ádám a miskolci ME-Kart teamnek nyújtotta át a vállalat ajándékát.

Káplár Eszter és Varga Rudolf, a bicskei Magyarmet Finomöntöde munkatársai szerint látszott, mindegyik csapat igyekezett a legjobb formáját hozni. Ők úgy gondolták, ez a törekvés a győri Szenergy csapatnak sikerült a legeredményesebben.

Kovács Balázs a Mercedes mottójával nyitott, ami úgy szól, a legjobbat vagy semmit. Ezúttal azonban három legjobbat is talált a vállalat: az Óbudai Egyetem OECO csapatát, a győri Széchenyi István Egyetemen tevékenykedő Arrabona Racing Teamet és a kecskeméti KEFO csapatot.

A versenyt lebonyolító Mobilis különdíját az érdemelte ki, aki a feladatokra a legtöbb időt és energiát szentelte. Trescsik Hanna a Szegedi Tudományegyetem SZTE Airrari csapatának gratulált.

Ugyanez a csapat kapta a BNC különdíját is, ami Rosta Lászlótól, a Budapesti Neutron Centrum tudományos igazgatójától érkezett.

A Nemak Győr Alumíniumöntöde rendszeresen részt vesz a Techtogether versenyen, mert az a tapasztalatuk, a felsőoktatás kevesebb figyelmet szentel az öntészetre, mint amennyire szükség lenne. Éppen ezért Horváth Gergely a veszprémi Pannon Racinget hívta el gyárlátogatásra Győrbe, és ajánlott fel számukra lean tanfolyamot.

Előmutató kezdeményezés, több ilyen kellene – mondta a mérnökhallgatói csapatversenyről Nyírő Ferenc, az S&T üzletágvezetője. A szakember a Formula Racing Miskolc csapatát szólította színpadra.

A Tequa különdíját Hibik Tekla adta át: Karsai Adél, a BME FRT, és a Pethő Gergely, a BME Solar Boat team tagjai kapták (Pethő Gergely helyett egy csapattársa vette át a díjat). A képzéssel foglalkozó vállalat csapatnak járó díjról is gondoskodott: az Arrabona Racing Team, az OECO, a BME FRT és a Szenergy Team munkáját találták a legjobbnak.

Az OECO csapatnak le sem kellett vonulnia a színpadról, ugyanis Markó Melinda és Makai Eszter, a Varinex munkatársai 50 ezer forint értékű 3D nyomtatást ajánlottak fel nekik.

A versenynek a Hungexpo adott otthont: Szilvási Kirsztina üzletágigazgató a Szombathelyi Gépészeket jutalmazta.

A vállalati különdíjak után került sor a verseny egyik legizgalmasabb részéhez. A harmadik helyezettnek járó 200 ezer forintot Szilvási Krisztina az Arrabona Racing Team csapatának adta át.

Takács Jánosnak, a verseny zsűrielnökének jutott az a feladat, hogy színpadra szólítsa a második helyezettet: az OECO csapat 300 ezer forintot kapott fejlesztéseihez.

Az első helyezettet Kilián Csaba, a MAGE titkára szólíthatta, aki félmillió forintot adott át a miskolci járműves csapatnak, a ME-Kartnak.

Kiemelt Partnereink