Techtogether Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MVM és a Miskolci Egyetem

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MVM és a Miskolci Egyetem

autopro.hu | 2024.06.17 16:24

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MVM és a Miskolci Egyetem

Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója és a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Horváth Zita. | Fotó: Miskolci Egyetem

Az MVM Csoport stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetemmel, amely tovább erősíti a gazdaság és a felsőoktatási intézmény közötti kapcsolatot és új szintre emeli a két szervezet közötti szinergiák kiaknázását. A megállapodást Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója, Tamáska József, az MVM Csoport általános vezérigazgató-helyettese és Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora írta alá.

Hirdetés

Magyarország második legnagyobb vállalatcsoportja, az MVM Csoport és a Miskolci Egyetem már eddig is több szálon kapcsolódott egymáshoz. A most aláírt együttműködés azonban minden eddiginél konkrétabb területeket és célokat határoz meg. Az értékteremtésre alapozott megállapodás nemcsak a tudományos területeket érintő partnerséget erősíti, hanem kiemelt hangsúlyt fektet a duális oktatásra, a hallgatói kiválóság támogatására, valamint a kutatás-fejlesztés és innováció elősegítésére.

„Az MVM Csoport új stratégiájának megvalósításához létfontosságú a hazai egyetemekkel való minél szorosabb és aktívabb szakmai együttműködés. Büszkék vagyunk arra, hogy a gazdasági és műszaki felsőoktatás vezető központjával, a Miskolci Egyetemmel átfogó, közös, jövőbe mutató stratégiai célok mentén értéket teremthetünk a magyar energetika és az egyetemi oktatás területén. Az MVM számára kiemelten fontos a megfelelő szakemberek pótlása, ami folyamatos kihívást jelent számunkra, ezért a jól képzett egyetemi hallgatók tulajdonképpen az MVM Csoport megújuló energiaforrásai is egyben” – mondta Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója.

A Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Horváth Zita és Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója.

A Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Horváth Zita és Mátrai Károly, az MVM Csoport vezérigazgatója.

„A fenntartható fejlődés az elméleti és a gyakorlati tudás összhangján, egymáshoz kapcsolódásán is múlik. Ennek meg- teremtését igyekszik erősíteni ipari partneri kapcsolataival a Miskolci Egyetem. Az együttműködéseket szolgáló kutató- és innovációs műhelyeink fejlesztésével nem csak a hazai és nemzetközi térben működő gazdasági szereplők igényeinek tudunk megfelelni, hanem képzéseinket is a legmodernebb kor kívánalmai szerint tudjuk alakítani” – mondta Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

A kölcsönösen előnyös tudományos és oktatási együttműködés alapján az MVM Csoport vezetői és szakértői szakmai előadásokat tarthatnak az egyetemen és bekapcsolódhatnak a tudományos és ahhoz kapcsolódó egyéb programok megvalósításába. Az MVM emellett együttműködik az egyetemmel a tanterveknek az MVM Csoport tevékenységeihez igazodó átdolgozásában, esetlegesen a meglévő és új szakok és tantárgyak tematikáinak kidolgozásában és felülvizsgálatában. Az oktatási együttműködés keretei között az MVM vállalja a duális és kooperatív programban tanuló hallgatók fogadását, vállalati képzését és a szakmai gyakorlatok biztosítását.

Jöhet az MVM Tanszék?

Az oktatási együttműködés tartalmazza az MVM dolgozói számára igénybe vehető egyetemi képzéseken való részvételt, és az MVM számára releváns műszaki felnőttképzések tananyagainak közös fejlesztését is. Az utánpótlással kapcsolatos közös célok kiterjednek az egyetem középfok és felsőfok közötti átmenetet segítő pályaorientációs aktivitásaira, valamint a stratégiai toborzás területeire.

Az MVM és az Miskolci Egyetem közös szándéka esetén MVM Tanszék alapítható, amelynek kifejezett célja az oktatási, szakemberképzési, utánpótlási együttműködési célkitűzések megvalósítása.

Az együttműködés rögzíti emellett, hogy közös szándék esetén az egyetem szakemberei az MVM által kezdeményezett és igényelt témákban kutatásokat, illetve módszertani fejlesztéseket végeznek. Közös kutatóműhelyeket hozhatnak létre, közös hazai és nemzetközi projekteket dolgozhatnak ki és nyújthatnak be, valamint részt vesznek a Miskolci Egyetemre is tervezett Tudományos és Innovációs Park (Science Park) szakmai programjainak megvalósításában az egyetemmel együttműködésben.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink