Szolgáltatók Komplex fejlesztést hajtott végre a magyar gépgyártó

Komplex fejlesztést hajtott végre a magyar gépgyártó

MTI | 2024.06.17 17:17

Komplex fejlesztést hajtott végre a magyar gépgyártó

Fotó: SVG Hungary Kft.

A salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt. 206 millió forintos beruházással bővítette termelőkapacitását, és korszerűsítésekkel csökkentette az energiaköltségeket.

Hirdetés

A fejlesztésekhez 144,2 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a cég a Széchenyi Terv Plusz programban. A beruházásban beszereztek egy HDMC-130 típusú vízszintes fúrómaróművet, amely pontosságának és a modern konstrukciónak köszönhetően forgóasztal segítségével hatékony megmunkálásra képes egészen 30 tonna összsúlyig. A gép beszerzésével a társaság fúró és maró kapacitása kétszeresére nőtt, ami a piaci oldalon jelentkező tényleges kereslet kielégítésére tette alkalmassá a társaságot.

Környezettudatosságuk szemléltetésére tovább csökkentették energiaköltségüket a tiszta energiaforrások használatával: az irodaépület fűtési rendszerét levegő-víz hőszivattyúval oldották meg, amely más rendszernél hatékonyabban adja le a hőmennyiséget, és a szociális helyiségek melegvíz-ellátását is tudják belőle biztosítani.

Az SVG-Hungary Gépgyár Zrt. jelentős növekedés és fejlesztés előtt álló vállalkozás, most elkészült stratégiai és üzleti tervük segíti a célok elérését, bővülő tevékenységük pedig megkívánja a munkavállalói tudás folyamatos fejlesztését.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink