Techtogether HUMDA Nap: Járműipari innovációk a gyártástól a járművekig

HUMDA Nap: Járműipari innovációk a gyártástól a járművekig

Pörge Béla | 2022.09.29 15:23

HUMDA Nap: Járműipari innovációk a gyártástól a járművekig

Kerekasztal-beszélgetés a májusi HUMDA Napon a Techtogether Automotive Hungary-n. | Fotó: Szammer Nikolett

Mint ismert, az autopro.hu szervezésében 2022. október 18-án és 19-én kerül megrendezésre a Techtogether 2022 kiállítás és konferencia, rendhagyó módon a Bálnában. Ahogyan azt a közelmúltban már megszokhattuk, a Techtogether fontos szereplője a HUMDA Zrt. Ezúttal október 19-én tartják a HUMDA Napot, fókuszban a legmodernebb technológiákkal és az autóversenyzés zöld megoldásaival.

Október 19-én Szujó Zoltán moderálásával rendezik meg a HUMDA Napot, ahol a programok sorát a HUMDA Lab bemutatkozója nyitja 10 órakor. Ezt követően 10:10 és 10:25 között Widner Attila, a HUMDA Lab Nonprofit Kft. kutatója tart előadást a Digital Twin, azaz a digitális ikrek témájában.

A következő előadó a HUMDA Lab fejlesztőmérnöke, Sebestyén László lesz 10:40-ig, aki a Remote Drivingról fog beszélni. Végül 11 órákor Fazekas Máté, szintén a HUMDA Lab kutatója zárja a délelőtti előadások sorát a mesterséges intelligencia, önvezetés és pozíció becslés témájában.

A programok azonban nem érnek véget az előadásokkal, hiszen 11 órától két kerekasztal-beszélgetés következik: az elsőn Boriszov Dániel, Michelisz Norbi versenymérnöke; Báldi Gergő, a M1RA e-sport csapatának vezetője, versenyzője, WTCR e-sport világbajnok és Bucsi Attila, M1RA Driver Academy Program versenyzője, HUMDA támogatott vesznek részt. A téma a Driver Academy Program lesz, pontosabban az, hogy ez a program hogyan tudja segíteni a pilóták fejlődését.

A második beszélgetésen Bári Dávid, a Hyundai Motorsport ETCR projektjének felelőse beszél majd az elektromos túraautók fejlesztéséről, annak kihívásairól és érdekességeiről. Az ebédszünet előtt, 11:50 és 12:15 óra között Őry Kornél, a HUMDA Zrt. Sport és közlekedésbiztonsági igazgatója mutatja be a HUMDA Academy-t.

Délután előbb Markos László, a Porsche Hungária Műszaki vevőszolgálati igazgatója, gépészmérnök tart előadást, melynek témája: Egyéni közlekedési profilom, avagy a legalkalmasabb járműhajtás kiválasztása. Végül pedig 14:00 és 14:30 között Dr. Mosóczi László, a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület elnöke, a MÁV Zrt. vasútszakmai főtanácsadója és a Technológiai és ipari miniszter tanácsadója tart zárja a HUMDA Napi előadásokat.

A HUMDA Napot követően, 15:30-tól kezdődik a Techtogether mérnökhallgatói verseny eredményhirdetése, ami egyben a teljes rendezvény zárása is.

Ha felkeltette az érdeklődését a program, akkor jöjjön el Ön is a rendezvényre október 18-án és 19-én a Bálnába. A rendezvény ingyenes látogatható, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tehet meg.

A Techtogether 2022-n a HUMDA Zrt. mellett a következő vállalatokkal és kiállítókkal találkozhat:

Találkozzon a hazai járműipar meghatározó szereplőivel október 18-19. között Budapesten, a Bálnában!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink