Techtogether A győztes csapatnak részben segített a Techtogether hibrid szervezése

A győztes csapatnak részben segített a Techtogether hibrid szervezése

Pörge Béla | 2020.10.22 10:23

A győztes csapatnak részben segített a Techtogether hibrid szervezése

Fotó: Pörge Béla

Remekül zárta az őszi Techtogether versenyt a győri Széchenyi István Egyetem FS csapata, az Arrabona Racing Team, a tavalyi októberi siker után ismét ők nyerték a versenyt, emellett pedig öt különdíjat is átvehettek a tagok. Az eredményhirdetés után Sebestyén Regina csapatvezetővel készítettünk gyorsinterjút arról, hogy mi volt a legnagyobb kihívás az Arrabona Racing Team számára, és persze az is szóba került, hogy milyen érzés megnyerni ezt a versenyt.

Hogy érzitek magatokat a győzelem után? Milyen érzés friss győztesnek lenni?

Leírhatatlan érzés, nem gondoltam volna, hogy mi fogunk nyerni. A csapatnak most nagyon nagy plusz motivációja volt, mert a hétvégén részt vettünk egy közös teszten a magyar csapatokkal, ahol egy műszaki hiba után sikerült nagyon jó időt elérnünk. Ez is közrejátszott a mostani eredményünkben, de mindenki nagyon lelkesen csinálta a feladatokat, nagyon szeretünk a Techtogether versenyre járni.

Melyik feladat volt a legnehezebb, mi okozta a legnagyobb kihívást?

A Pannon Egyetem feladata volt a legnehezebb, mert oda olyan szoftveres, kreatív, illetve logisztikai tudás kellett, amiben még az egyetemi oktatók sem igazán tudtak segíteni. Ez a feladat okozta a legnagyobb kihívást a csapatnak, illetve még az online térben való prezentálást emelném ki, mint nehézséget, bár volt már online versenyünk ebben az évben, így ez nem volt új helyzet számunkra.

Mennyiben volt más a verseny a hibrid rendezés miatt? Mennyire befolyásolta ez a munkátokat?

Nem befolyásolta a munkánkat, hozzászoktunk már ehhez a helyzethez. A legutóbbi Techtogether teljesen online került megrendezésre, szerintem ennek megvan az előnye is, több héten át végig tudjuk gondolni azt a munkát, amit aztán leadunk.

Nagy előny az is, hogy az online keretek miatt megtanuljuk a munkánkat előadni, sok helyen már fő szempont az iparban, hogy tudjuk prezentálni azt a projektet, amit elvégzünk. Ebben nekünk is kell még fejlődni, ez a verseny és ez a rendezési mód ebben segített

Sebestény Regina és Kapocsi Máté az eredményhirdetésen, a frissen elnyert díjjal.

Sebestény Regina és Kapocsi Máté az eredményhirdetésen, a frissen elnyert díjjal. | Fotó: Pörge Béla

Mik a terveitek a következő évre?

Idén már nincs több verseny tervben, a jövő évünket pedig még nem látjuk biztosan a járványhelyzet miatt, még nem tudni, milyen lesz a Formula Student lebonyolítása, a regisztrációt sem írták még ki. Az biztos, hogy ugyanúgy fogunk készülni, mint eddig, keresni fogjuk a megmérettetéseket.

Emellett több nagyobb projektünk is van, a hosszabb távú célunk egy elektromos autó építése, illetve egy új autót, az ART_08-at szeretnénk elkészíteni, rengeteg teendőnk van tehát.

Mire fordítjátok a jutalmat?

Valószínűleg az autó építésére, mert az a legköltségesebb projektünk.

Kiemelt Partnereink