Szolgáltatók Zsámbékon ülnek össze a magyar autóbusz-ipar nagyjai

Zsámbékon ülnek össze a magyar autóbusz-ipar nagyjai

autopro.hu/P.B. | 2023.10.25 11:16

Zsámbékon ülnek össze a magyar autóbusz-ipar nagyjai

Fotó: Pörge Béla

A hagyományoknak megfelelően idén is októberben rendezik az Autóbusz Szakértői Tanácskozást – immár az 53. alkalommal. Ebben az évben október 26-án Zsámbékon, a Drivingcamp területén tartják az eseményt.

A Gépipari Tudományos Egyesület és a MABUSZ szervezésében megrendezésre kerülő konferencia egésznapos esemény, a 9:30-ig tartó regisztrációt követően egészen este háromnegyed 6-ig tartanak majd a programok. A nap első felében plenáris ülésre kerül sor, ennek során a megnyitókat követően több szakmai előadást is meghallgathatnak az érdeklődők az elektromos buszok üzemeltetési tapasztalataitól kezdve a tömegcsökkentés előnyein át a járművek hatósági jóváhagyásáig.

Az ebédszünetben lehetőség nyílik a kiállított buszok megtekintésére, valamint próbajáratra is egyes buszokkal. 14 órától ismét a szakami előadásoké a terep, ekkor többek között a hidrogén buszok alkalmazásától kezdve a BKV elektrifikációs törekvésein át az Ikarus bővüléséig terjednek a témák, míg a 16 óra utáni szekcióban elsősorban a Solarisé lesz a főszerep.

Mint említettük, a tavalyi rendezvényhez hasonlóan a konferenciát idén is járműkiállítás kíséri majd, ahol a résztvevő buszgyártók élőben is bemutatják aktuális termékeiket és újdonságaikat. További információ, beleértve a részletes programtervet és a regisztrációs felületet, ide kattintva érhető el.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink