Szolgáltatók Vezérigazgatót vált a Hertz

Vezérigazgatót vált a Hertz

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.19 10:26

Vezérigazgatót vált a Hertz

Fotó: instagram.com/hertz

A Hertz vezérigazgatója, Stephen Scherr lemond, helyét április 1-jén Gil West veszi át, aki a közelmúltig a GM robottaxival foglalkozó Cruise vállalatánál volt felelős a működésért.

Hirdetés

A Hertz január közepén jelentette be, hogy az idei év folyamán 20.000 különböző gyártóktól származó elektromos autót fog értékesíteni az Egyesült Államokban, ami a kölcsönző cég globális elektromos flottájának körülbelül egyharmada.

A cég levele szerint Scherr maga döntött úgy, hogy lemond, de ennek okát nem közlik. A személyi ügyről szóló médiajelentések azonban egyértelműen összefüggést állapítanak meg az e-mobilitás fordulatával – a jelek szerint nézeteltérések voltak Scherr és az igazgatótanács között.

Scherr nem az e-mobilitási offenzívát indította el az autókölcsönző cégnél; a 100.000 Tesla megrendeléséről már 2021-ben döntöttek, mielőtt átvette volna az irányítást. A programot azonban jelentősen kibővítette, és mintegy 175.000 elektromos autót rendelt a General Motorstól és 65.000-et a Polestartól. Más szóval, ahelyett, hogy megvárta volna a fejlesztést, sokkal többet tett hozzá – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink