Szolgáltatók Újabb és hatékonyabb teherautó-gumit dobtak piacra

Újabb és hatékonyabb teherautó-gumit dobtak piacra

autopro.hu | 2023.10.01 04:16

Újabb és hatékonyabb teherautó-gumit dobtak piacra

Fotó: Apollo Tyres

Az új futófelület és keverék kialakítása jelentős előnyöket kínál az előző generációhoz képest, beleértve a gördülési ellenállás tízszázalékos csökkenését és a futásteljesítmény ötszázalékos növekedését. A második generációs gumiabroncsot Európában tervezték és gyártják.

Az Apollo Tyres piacra dobta az EnduRace RA 2 tehergépkocsi gumiabroncsának második generációját a regionális szállításhoz. A termék új futófelület-kialakítást és továbbfejlesztett anyagokat vezet be, hogy javítsa az egész évre kiterjedő tapadást és kezelhetőséget, valamint alacsonyabb gördülési ellenállást és jobb tartósságot biztosítson. A 22,5 colos felnikre 315/70-es méretben kapható gumiabroncsot átfogóan áttervezték, így átlagosan öt százalékkal növelték a futásteljesítményt.

Az Európában kifejlesztett és gyártott EnduRace RA 2 kompakt, új futófelületi kialakítással rendelkezik, amely elődjénél szélesebb érintkezési felületet biztosít. Az átdolgozott keverék javított kopási tulajdonságokkal rendelkezik, míg a módosított peremszerkezet és az alacsony hiszterézisű integrálása, a gumiabroncs nagy igénybevételnek kitett elemeibe, védelmet nyújt a terhelés alatti deformáció ellen.

A vállalat első generációs „RA” abroncsához képest az új EnduRace RA 2 tíz százalékkal csökkenti a gördülési ellenállást és egy decibellel alacsonyabb átlagos zajszintet biztosít, miközben tíz százalékkal javítja a tapadást.

Innovatív megoldások

Az EnduRace RA 2 a legújabb termék, amely az Apollo Tyres „Invisible Groove Technology” (rejtett barázda technológia) innovatív barázdamintázatát tartalmazza, amely a Multi-Edge vállblokkokat tartalmazza, és amely az abroncs teljes élettartama alatt fokozott tapadást, vonóerőt és tartósságot biztosít. Emellett kiváló kezelhetőséget biztosít különböző kihívást jelentő felületeken, például havon. A gumiabroncs nehéz időjárási viszonyok között való viselkedését a hármas hegycsúcs hópehellyel (3PMSF) jelöléssel tanúsították.

John Nikhil Joy, az Apollo Tyres európai klaszterigazgatója - tehergépkocsi- és buszabroncsok - elmondta: „Az EnduRace RA első generációját 2021-ben vezettük be; azóta az abroncs népszerűsége egyre nőtt a közép- és távolsági fuvarozók körében Európa-szerte. Eközben fokoztuk a tehergépkocsiabroncsok kutatásába és fejlesztésébe történő beruházásainkat, amelyet az ügyfeleinktől kapott közvetlen visszajelzések vezéreltek. Ez lehetővé tette számunkra, hogy felgyorsítsuk a formatervezési és anyaginnovációk bevezetését - az eredmény egy új RA termék, amely kiemelkedik ebből a rendkívül versenyképes szegmensből.”

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink