Szolgáltatók Szakmai műhely a régió versenyképességéért

Szakmai műhely a régió versenyképességéért

MTI | 2013.08.29 16:42

Szakmai műhely a régió versenyképességéért

Közép-Kelet-Európa versenyképességének fokozására tizenkét cég szakmai műhelyt alapított a General Electrics (GE) és az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) felhívására.

Hirdetés

A műhely első szakmai találkozóját - amelynek témája az ipari termelés hatékonyságának fejlesztése volt - csütörtökön tartották a GE Power&Water veresegyházi gyárában, amelyen az Audi, a Flextronics, a Jabil, a Delphi, a National Instruments, a Sanofi, a Videoton és a GE Magyarországon, Romániában és Ukrajnában dolgozó gyárigazgatói, üzemeltetési és karbantartási vezetői vettek részt.

A létrejött szakmai együttműködéseknek köszönhetően a résztvevő cégek javíthatják nemzetközi versenyképességüket, ezzel hozzájárulhatnak Magyarország, valamint a régió gazdaságának fejlődéséhez is - fogalmaztak a vállalatok.

A közlemény emlékeztet, hogy az Ernst&Young 2013-as felmérése szerint a közvetlen tőkebefektetések (FDI) tekintetében Közép-Kelet-Európa a kontinens egyik legversenyképesebb régiója, többek között a fejlődő infrastruktúrának, a befektetési környezet és a fogadókészség javulásának, illetve a megfizethető és képzett munkaerőnek is köszönhetően. A felmérés megállapította továbbá, hogy ezen előnyök miatt a közvetlen tőkebefektetés eredményeként létrejött új európai munkahelyek több mint fele ebben a régióban keletkezett.

Az első szakmai műhellyel egy időben a szakemberek létrehozták a CEE Manufacturing Efficiency Professionals LinkedIn csoportot is, a közösség legközelebbi találkozóját fél év múlva tartják.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink