Szolgáltatók Nincs több home office a MÁV-nál, kiakadtak a vasutasok

Nincs több home office a MÁV-nál, kiakadtak a vasutasok

autopro.hu/R.K.E. | 2024.07.02 15:16

Nincs több home office a MÁV-nál, kiakadtak a vasutasok

Fotó: Lázár János / Facebook

Lázár János építési és közlekedési miniszter friss határozata szerint július 1-jétől nem dolgozhatnak otthonról a MÁV-Volán Csoport munkavállalói. A hír a Vasutasok Szakszervezetét is megdöbbentette.

Június 28-án, pénteken a 24.hu számolt be róla, hogy Lázár János egy határozattal betiltotta a MÁV-Volán Csoport munkavállalói számára a home office-t július 1-jétől. Lázár a MÁV Zrt. vezérigazgatójának utasításba adta a határozat érvényesítését.

A rövid határidőtől eltekintve nem ez volt az egyetlen probléma, ami felháborodást váltott ki. A 444.hu-nak nyilatkozó Vasutasok Szakszervezete szerint az új, végleges irodaház elkészüléséig nincs is jelenleg elég iroda, hogy elhelyezzék a dolgozókat. A döntés több ezer vasutast érint, akik még a Covid-járvány utáni időszakban otthoni munkavégzésre kényszerültek, majd ott is maradhattak. A szakszervezet elnöke szerint a home office lehetősége egyik volt azoknak a munkafeltételeknek, amelyek miatt sokan maradtak lojálisak a vasúthoz.

A szakszervezet elnöke szerint Lázár a home office betiltásától a vasúti szolgáltatás minőségének javulását várja, valamint azt, hogy a vonatok pontosabbak lesznek, ezáltal az utaspanaszok száma is csökkenni fog. Azonban véleménye szerint ez inkább azzal fog járni, hogy sok vasutas megkérdőjelezi majd, érdemes-e még a MÁV-nál maradniuk. A Vasutasok Szakszervezete ezért felszólította a minisztert, hogy vonja vissza a meggondolatlan intézkedését – írja a 444.hu.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink