Szolgáltatók Megállíthatatlanul tör előre Szlovéniában az AutoWallis

Megállíthatatlanul tör előre Szlovéniában az AutoWallis

MTI | 2020.11.13 15:17

Megállíthatatlanul tör előre Szlovéniában az AutoWallis

Fotó: BMW Group Press

Újabb akvizícióról állapodott meg az AutoWallis Szlovéniában, ennek értelmében a társaság tulajdonába kerülhet a szlovén piac jelentős szereplője, az Avto Aktiv is - tette közzé az AutoWallis Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tájékoztatásban felidézték, hogy októberben zárták le Szlovénia legnagyobb BMW márkakereskedésének átvételét, amivel az AutoWallis belépett az ország autó-kiskereskedelmi piacára is.

Az AutoWallis csoport szlovén piaci jelenléte tovább bővülhet, ha az összes szerződéses feltétel teljesül, és a helyi versenyhivatal jóváhagyja az Avto Aktiv d.o.o. vállalat autókereskedelmi és szerviz üzletágának átvételéről szóló megállapodást - közölték.

Az Avto Aktiv a szlovén piac jelentős szereplője, négy városban (Koper, Kranj, Nova Gorica, Trzin) értékesít és szervizel BMW, MINI, Jaguar, Land Rover, Toyota és Suzuki járműveket; 2019-es forgalma 37 millió euró volt, és összesen 877 új járművet értékesített.

Stratégiai partnerré válik az egykori tulajdonos

Az előzetes megállapodás értelmében az Avto Aktiv tulajdonosai az érintett üzletágakat teljes egészében apportálják az AutoWallis Nyrt.-be, amelyekért cserébe AutoWallis részvényeket kapnak, és így stratégiai partnerként támogatják az AutoWallis szlovéniai terveinek megvalósítását és tevékenységének sikerét.

Az AutoWallis és az Avto Aktiv az előzetes megállapodás részleteit a következő időszakban véglegesíti, és kéri a szlovén versenyhivatal hozzájárulását - jelezték.

A tájékoztatás szerint az AutoWallis csoport a régió 14 országában foglalkozik gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel.

A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett vállalat már korábban is jelen volt Szlovéniában, ahol leányvállalata, a Wallis Automotive Europe a Jaguar és Land Rover márkák kizárólagos márkaképviseletét látja el, és hamarosan megkezdi az Opel márka nagykereskedelmét is Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Magyarország mellett.

Kiemelt Partnereink