Szolgáltatók Legyen profi az időgazdálkodásban - vegyen részt az MTM képzésén!

Legyen profi az időgazdálkodásban - vegyen részt az MTM képzésén!

autopro.hu | 2022.09.27 15:22

Legyen profi az időgazdálkodásban - vegyen részt az MTM képzésén!

Fotó: MTM Hungária

Az MTM Hungária Egyesület októberi „IE Basic (Industrial Engineering Alapok) 1: Időmérési módszerek” képzése minden olyan termelésszervezéssel, -előkészítéssel és -támogatással foglalkozó szakember hasznára válhat, akik szeretnének jobban megismerkedni az időmérési módszerekkel, lehetővé téve a hatékonyabb termelésszervezést.

„Az idő több, mint pénz (Széchenyi) – az idő a vállalat egyik legfontosabb erőforrása, menedzselése kiemelt sikertényező.”

A gyártási- és munkafolyamatok, munkahelyek kialakítása, optimalizálása kulcsfontosságú a vállalati versenyképesség szempontjából, akárcsak az ezt megalapozó időadatok. Hogyan kell az időadatokat megállapítani? Milyen hatékony időmegállapítási módszereket alkalmazzunk?

Az Időmérési módszerek (IE Basic 1) keretében 5 nap alatt segítünk elsajátítani a jól bevált német munkaszervezési és termelésirányítás módszertanokból azokat a standard (idő)adat megállapítási technikákat, amelyeket a német és hazai multinacionális vállalatok is alkalmaznak a termelési rendszereikben. A képzést úgy építettük fel, hogy a módszerekhez kapcsolódó házi feladatok, majd a képzést követő vizsgafeladat alkalmassá tegyék a résztvevőket a megszerzett tudás gyakorlati alkalmazására.

Kezdettől helyesen működtethetjük a teljesítmény-előállító folyamatokat, ha a lehető legkorábban, a legnagyobb pontossággal ismerjük a feladatok időszükségletét. Az IE Basic (Industrial Engineering Alapok) képzés során nem csak az időmérés technikája sajátítható el, hanem az időszükséglet befolyásolásának lehetőségei és optimalizálása is. (IE Basic 2: Idők utalványozása, tervezése)

Célcsoport

A termelést szervező, előkészítő és támogató területek (Industrial Engineering) vezetői és szakemberei, termelést folytató vállalkozók.

A képzés célja

A résztvevők a tanfolyam során elsajátítják a jól bevált német munkaszervezési és termelésirányítási módszertanokból azokat a standard technikákat, amelyeket a németországi és hazai multinacionális vállalatok is alkalmaznak a termelési rendszereikben a gyártási- és munkafolyamatok, munkahelyek kialakításához és optimalizálásához.

Elérendő eredmény

A résztvevő:

Meg tudja határozni a feladatokhoz az élőmunka és az üzemeszköz időszükségleteket (időutalványozás)

  • Ki tudja dolgozni a kapacitástervezési és határidőtervezési alapadatokat,
  • Képes a fejlesztési szakaszban a munkafeladatok időszükségletének meghatározására,
  • Megismeri az időbeni kapacitás-hasznosítás értékelésének módszereit.

Időtartam: 2022.10.03 09:00 - 2022.10.07 17:00 (Hétfő - Péntek)

A képzéssel kapcsolatos további információkért látogasson el az MTM-Hungaria weboldalára!

További szakmai események megtekintéséhez keresse fel az autopro.hu Eseménynaptárát!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink