Szolgáltatók Ilyen gumiabroncs eddig még nem volt a piacon

Ilyen gumiabroncs eddig még nem volt a piacon

autopro.hu | 2022.11.06 04:17

Ilyen gumiabroncs eddig még nem volt a piacon

Fotó: Apollo Tyres

Az Apollo Tyres megerősítette, hogy az új Vredestein Quatrac Pro EV, amely decemberi piaci bevezetésével Európa első, kifejezetten elektromos járművek számára készült négy évszakos gumiabroncsa lesz, számos fejlett tervezési jellemzővel és innovatív anyaggal mutatkozik be.

A kifejezetten az akkumulátoros meghajtású elektromos és hibrid járműveken való egész éves használatra kifejlesztett gumiabroncsot úgy tervezték, hogy nagyobb hatótávolságot biztosítson, miközben minden körülmények között – akár jeges és havas úton is – kiváló tapadást biztosít.

Az elektromos járművekhez készült új gumiabroncsot a Vredestein díjnyertes négy évszakos gumiabroncsainak jelenlegi választékával való összehasonlításban vetették vizsgálatok alá. Az Apollo Tyres számítógépes szimulációi és valós körülmények végzett tesztjei megerősítették, hogy az elektromos járművekhez való új gumiabroncs kiváló tapadást biztosít, alacsonyabb gördülési ellenállásának és könnyebb felépítésének köszönhetően növeli a hatótávot, kisebb a környezetre gyakorolt hatása, kevesebb zajt kelt, csendesebb és kényelmesebb utazást biztosít, valamint csökkenti a féktávolságot.

Emellett a Vredestein Quatrac Pro EV tervezésénél fogva kevesebb szén-dioxid keletkezik a gyártási folyamat során, ami hozzájárul a teljes életciklusra vetített szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséhez. Az új gumiabroncsot az Apollo Tyres két európai gyártóüzemében, a hollandiai Enschedében és a magyarországi Gyöngyöshalászon fogják gyártani.

Az elektromos járművekhez való új gumiabroncs minden időjárási körülmény esetében megbízható teljesítménye teljes mértékben megfelel a négy évszakos gumiabroncsokra vonatkozó legmagasabb ipari szabványoknak, így az abroncs kiérdemelte a „hármas hegycsúcsot és hópelyhet” ábrázoló szimbólum használatát, amely az oldalfalon feltüntetve igazolja a téli körülményeknek való megfelelést.

Számos újdonság

A Quatrac Pro EV esetében első ízben alkalmazott újdonságok között szerepel a negyedik generációs polimerek és az „intelligens” szilika optimalizált keveréke a futófelületben, amely maximalizálja a nedves felületen való tapadást, miközben alacsony gördülési ellenállást biztosít. A használat közbeni energiafogyasztás csökkentéséről a gumiabroncs jelentősen könnyebb szerkezete gondoskodik a vékonyabb oldalfalaknak, az alacsonyabb peremnek és az övhöz használt könnyebb anyagnak köszönhetően.

Az elektromos járművekhez való új gumiabroncs számos új, kimondottan az elektromos járművekre szabott tervezési jellemzővel rendelkezik. Ezek közé tartoznak a hosszanti barázdák, amelyek sokkal meredekebb oldalfalakkal rendelkeznek, hogy megbirkózzanak a nagyobb kanyarodási terheléssel, valamint a belső vállrésznél szélesebb külső vállrész, amely biztosítja a deformációnak való ellenállást, és javítja a kezelhetőséget száraz és nedves útfelületen.

A Vredestein Quatrac Pro EV gumiabronccsal kapcsolatos további részletekre – a teljesítményadatokat és a rendelkezésre álló méreteket is beleértve – a bevezetés előtt fog fény derülni.

Úttörő a négy évszakos termékek terén

A Vredestein prémium gumiabroncsmárka folyamatosan a négy évszakos gumiabroncsok piacának élén áll, amióta a szegmens az 1990-es évek elején megjelent. Az Apollo Tyres továbbra is a téli és nyári gumiabroncsok tervezése és gyártása terén szerzett ismereteire támaszkodik, hogy díjnyertes négy évszakos termékeket állítson elő, amelyek a körülményektől függetlenül prémium teljesítményt nyújtanak. Ezt az összes évszakra kiterjedő szakértelmet a vállalat most arra használja fel, hogy új szintre emelje az innovációt az elektromos járművek gumiabroncsainak szegmensében.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink