Szolgáltatók Az akkuellenes hangulat ellen is segít a HUMDA edukációs programja

Az akkuellenes hangulat ellen is segít a HUMDA edukációs programja

Pörge Béla | 2024.06.06 16:18

Az akkuellenes hangulat ellen is segít a HUMDA edukációs programja

Fotó: HUMDA

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási roadshow utolsó állomásához érkezett. A budapesti, újbudai állomáson június 6. és 8. között számos közlekedésbiztonsági, elektromobilitási és interaktív programon vehetnek részt az érdeklődők.

Hirdetés

A Zöld Életre Valók utolsó állomásának megnyitásán tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tíz állomásos roadshow-n több mint harmincezren vettek részt, az áprilisi Zöld Életre Valók kampány pedig közvetlenül csaknem félmillió embert ért el. Az eseménysorozat célja az volt, hogy hatékonyan és egyben mutassák be a mobilitás jövőjét, egy olyan világot, amely a gyermekeknek már természetes lesz.

Budapesten az Újbuda Center parkolójában június 8-áig, szombatig várják a szervezők az érdeklődőket óvodás kortól egészen az idős korosztályig, 9 és 18 óráig. A sajtótájékoztatón elsőként Király Nóra köszöntette a vendégeket. A polgármester jelölt elmondta, hogy az ország egyik legnagyobb környezetvédelmi egyesületének, a Zöld Követ Egyesület alapítójaként büszke rá, hogy Budapest legnagyobb kerültében zárul a Zöld Életre Valók roadshow.

„A fenntarthatóságot népszerűsítjük a gyermekek és a családok körében. Egyéves szoros együttműködésnek köszönhetően hozzájárultunk ahhoz, hogy Magyarország fenntartható zöld ország legyen. Ezt a munkát gyermekeknél kell kezdeni, az ő figyelmük kelthető fel leginkább a környezetvédelem iránt, ha a korosztályuknak megfelelően kapnak információkat, akkor környezettudatos felnőtté vállhatnak. Minél több ilyen kampány kellene az országban” – hangsúlyozta Király Nóra.

Elektromos buszokkal a zöldebb jövőért

Az újbudai rendezvényen két magyarországi üzemmel rendelkező buszgyártó is képviselti magát június 8-áig. A sajtótájékoztatón Krenner László, a BYD Electric Bus & Truck Kft. közép-kelet-európai értékesítési vezetője kiemelte, hogy az elektromobilitás térhódítása vitathatatlan, egyre nagyobb teret nyer a közlekedésben, és Magyarország is jól szerepel e téren.

Krenner László, a BYD Electric Bus & Truck Kft. közép-kelet-európai értékesítési vezetője

Krenner László, a BYD Electric Bus & Truck Kft. közép-kelet-európai értékesítési vezetője | Fotó: Pörge Béla

„Tíz városban vagyunk jelen a BYD autóbuszokkal, a Zöld Életre Valók roadshow mindenhol közel hozza a felhasználókat a technológiához és eloszlatjuk az esetleges tévképzeteket és reálisan ismerhetjük meg az egész technológiát. Büszke vagyok, hogy ezek az autóbuszok hazánkban, Komáromban készülnek, egy ilyen jármű legalább annyira magyar és európai, mint kínai. A brüsszeli repülőtéren közlekedő BYD buszok közül például mindegyik Komáromban készült – fűzte hozzá Krenner László. A cég első hazánkban gyártott csuklósbusza is jelen lesz a rendezvényen, de miskolci tesztelése miatt a sajtótájékoztatóra még nem érkezett meg Budapestre.

Kelemen Hunor, az Ikarus Cégcsoport kereskedelmi igazgatója szerint a HUMDA rendezvényeivel sokat tesz az elektromobilitás hazai terjedése érdekében.

„A számos helyen megfigyelhető akkumulátorellenes hangulat közepette fontos, hogy reálisan lássuk az energetikai összképet és az elektromos járművek működését. Segíteni akarjuk ez elektromobilitás elterjedéséért, a döntőshozókkal és az utazóközönséggel együtt akarjuk előmozdítani a területet” – fogalmazott.

Kelemen Hunor, az Ikarus Cégcsoport kereskedelmi igazgatója

Kelemen Hunor, az Ikarus Cégcsoport kereskedelmi igazgatója | Fotó: Pörge Béla

Mint mondta, az Ikarus-nak jelenleg 17 darab elektromos busza közlekedik az országban, de Németországban, Lengyelországban és Görögországban is jelen van a cég, Parajdon (Erdélyben) pedig a június 10-ei héten adnak át két buszt. Kelemen Hunor megerősítette, hogy szeptemberben a berlini InnoTrans kiállításon mutatják be az Ikarus két tisztán elektromos hajtású típusának legújabb változatát: a 80e midibusz mellett itt láthatja majd először a nagyközönség a 120e szóló villanybusz legújabb, V4 kódjelű variánsát.

A gyerekeknek már természetes lesz ez a világ

„A Zöld Követ Egyesülettel már a roadshow elindításánál is együttműködtünk. A célunk az volt, hogy hatékonyan és egyben mutassuk be a mobilitás jövőjét, egy olyan világot, amely a gyermekeknek már természetes lesz. A roadshow több int harmincezer látogatója számára kiderült, hogy a változó mobilitás már ma új megoldásokat kíván. Magyarország kiváló pozíciókat foglalt el a közlekedés zöldebbé tételében, ehhez olyan hazánkban működő gyártók is hozzájárulnak, mind az Ikarus és a BYD. Sikeres volt az influenszerkampányuk és az online kampányunk is, amely csaknem félmillió embert ért el. A sajtón keresztül pedig négymillió emberhez juttattuk el üzeneteinket. A célunk, hogy a roadshow résztvevők kicsit másképpen nézzenek az elektromos meghajtású autóbuszokra, megvalósult. Bízunk benne, hogy ősszel újabb településekre tudjuk eljuttatni üzeneteinket és a zöldátállásban erősíteni tudjuk hazánk pozícióit” – mutatott rá Weingartner Balázs, a HUMDA igazgatósági elnöke.

A roadshow-n a technológiai bemutatók mellett az érdeklődők többek között gokartszlalomban tehetik próbára tudásukat. A HUMDA közkedvelt Road Safety közlekedésbiztonsági programjának a tudatos közlekedővé formálás a célja. Ezek mellett e-rollereket is ki lehet próbálni Budapesten, míg egy VR-szemüvegen számos, a zöld mobilitáshoz kapcsolódó virtuális „kiállítást” lehet megnézni, az energiatárolási megoldások iránt érdeklődők pedig egy interaktív falon találhatnak meg minden lényeges információt a korszerű technológiákról.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink