Szolgáltatók A Stellantis alatt folytatja a Share Now

A Stellantis alatt folytatja a Share Now

autopro.hu/V.M. | 2022.05.04 08:21

A Stellantis alatt folytatja a Share Now

Fotó: Stellantis Global Newsroom

A Stellantis alatt folytatja a BMW Csoport és a Mercedes-Benz Mobility közös autómegosztója, a Share Now. A több millió ügyféllel rendelkező céget a Stellantis saját mobilitási szolgáltatója, a Free2Move vásárolja fel.

Hirdetés

A felvásárlással a Free2Move közautózási szolgáltatása további 14 európai nagyvárosban nyer jelenlétet, valamint 2500 járművet számláló autómegosztói flottája 10 ezer autóval bővül.

A 2019-ben a Mercedes-Benz Mobility és a BMW Csoport által létrehozott Share Now jelenleg 16 európai nagyvárosban van jelen, köztük Budapesten is. A cég szolgáltatásának jelenleg 3,4 millió regisztrált felhasználója van.

A Free2Move többek között autómegosztói, autókölcsönzési és parkolófoglalási szolgáltatásokat nyújt világszerte, mintegy 450 ezer járművet kínálva ügyfeleinek.

Közelebb a stratégiai célokhoz

A Free2Move szerint a felvásárlással közelebb kerül ahhoz, hogy 2030-ra 15 millió aktív felhasználója legyen globálisan. Ugyancsak a következő évtized elejére a vállalat a nettó árbevételét 2,8 milliárd euróra kívánja növelni.

Még márciusban a Free2Move bejelentette egy másik mobilitási szolgáltató, az Opel Rent felvásárlását. A márkakereskedői gépkocsik bérbeadásával foglalkozó Opel Rent Németországban és Ausztriában közel ezer Opel márkakereskedés bevonásával működik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink