Szolgáltatók Rövidesen kész a ZalaZone tesztpálya fékfelülete

Rövidesen kész a ZalaZone tesztpálya fékfelülete

MTI | 2019.12.09 14:41

Rövidesen kész a ZalaZone tesztpálya fékfelülete

A zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpálya újabb eleme, a fékfelület hamarosan elkészül, derült ki egy múlt heti, a városban tartott sajtótájékoztatón.

Hirdetés

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője arról számolt be, hogy a járműipari tesztpályán az ütemterveknek megfelelően haladnak a munkák. A tesztpálya-elemek közel 60 százaléka elkészült: felépült a technikai épületsor és a fogadóépület. A dinamikus tesztfelület és a kezelhetőségi pályaszakasz is elkészült és rövidesen befejeződik a fékfelület kialakítása. A 800 méter hosszú fékfelület 8 különböző tapadású felületéből 6 sáv már elkészült, a további két sáv kivitelezési munkáit az időjárási viszontagságok miatt sátor alatt végzik, hogy minél hamarabb elkészüljön a teljes fékfelület - ismertette a miniszteri biztos.

Mint egy szeptemberi pályabejáráskor megtudtuk, a tesztcentrumban épülő fékfelületek vizezhető opcióval épülnek, itt a tapadási határhelyzeteket, rezonanciát, fékutakat lehet tesztelni.

A politikus elmondta, a tesztpálya 1,5 kilométer hosszú autópályaszakaszán befejeződtek a földmunkák és a kavicságy is elkészült, a munkák tavasszal az aszfaltozással folytatódnak.

Nem járt még a ZalaZone-ban? Még korántsincs készen minden pályaelem, de ami már használatba vehető, az impozáns látványt nyújt. Járja be velünk a pályát, nézze meg a tesztkörnyezetet!

Kiemelt Partnereink