Gyártók Új elektromos buszgyárat nyitott a VDL

Új elektromos buszgyárat nyitott a VDL

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.15 09:19

Új elektromos buszgyárat nyitott a VDL

Fotó: VDL

A VDL Bus & Coach hivatalosan is megnyitotta új, elektromos buszokat gyártó üzemét a belgiumi Roeselare-ban. A VDL ott fogja sorozatban gyártani a Citea elektromos városi autóbusz legújabb generációját.

A vállalat szerint a 77.000 négyzetméteres üzem már egy ideje üzemel, de azt nem közölte, hogy pontosan mióta. A VDL azt is állítja, hogy az üzem évente mintegy 800 autóbuszt képes gyártani. Amikor az üzemet 2020-ban bejelentették, még azt mondták, hogy 2021-ben nyitja meg kapuit. A Covid okozta gazdasági hatás miatt azonban késleltették, és az alapkőletételre 2022. február 8-án került sor.

Az új roeselare-i üzem évi 800 jármű gyártási kapacitásával már önmagában is ki tudná elégíteni az új Citea sorozat iránti jelenlegi keresletet. Mindazonáltal a VDL elektromos városi autóbuszainak összeszerelése továbbra is a Valkenswaard-i telephelyen történik majd. „Ez maximalizálja a rendelkezésre álló termelési kapacitás kihasználását. Emellett növeli a rugalmasságot" – állítja a vállalat.

A holland vállalat azt is hangsúlyozza, hogy tudatosan döntött úgy, hogy Európában építi buszait. „Megbízható termelési hálózattal rendelkezünk, közel az ügyfelekhez, saját szakképzett munkásainkkal, akik évek óta hűségesek hozzánk. Munkatársaink magasan képzettek, és a legmodernebb technológiát alkalmazzák a mai és a jövőbeli elektromos buszok gyártásához" – mondta Rolf-Jan Zweep, a VDL Bus & Coach vezérigazgatója, akit az electrive.com idéz.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink