Szolgáltatók Dávid Ilona lett a Hungrail elnöke

Dávid Ilona lett a Hungrail elnöke

MTI | 2016.07.06 15:53

Dávid Ilona lett a Hungrail elnöke

A Hungrail Magyar Vasúti Egyesület közgyűlése a MÁV elnök-vezérigazgatóját választotta az egyesület elnökévé.

Az egyesület tájékoztatása szerint a Hungrail jelenleg a vasúti személyszállítási piac 100 százalékát, az árufuvarozási piac 90 százalékát képviseli, az új elnök célja, hogy ez az arány tovább növekedjen, a lehető legtöbb céget bevonva a vasúti szolgáltatások minőségének javításába.

A közlemény idézi Dávid Ilonát, aki elmondta: az érdekképviselet vezetőjeként is az egyik legfőbb törekvése, hogy a vasúti közlekedés versenyképessége érdekében szorgalmazza azokat a közlekedéspolitikai döntéseket, amelyek elősegíthetik a vasutas hiányszakmákban a létszámkeret feltöltését, a vasutasok megbecsültségének javítását, a vasúti pályahálózat szűk keresztmetszeteinek felszámolását.

A Hungrail új elnöke szerint szükség van hatékony, reprezentatív vasúti szakmai érdekképviseletre. Magyarországon több mint 40 hazai bejegyzésű társaság nyújt valamilyen vasútvállalati szolgáltatást. Együttesen évente több százmilliárd forint értékű vasúti személyszállítási és árufuvarozási tevékenységben működnek közre, erős versenyhelyzetben a közúti közlekedéssel. A vasúti érdekek képviselete csak a vasútvállalatok összefogásával képzelhető el - tette hozzá.

A Hungrail elnöke az elmúlt öt évben Mosóczi László volt, aki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára lett.

Kiemelt Partnereink