Szolgáltatók Bakonyi Tamás lett a Magyar Gumiabroncs Szövetség új elnöke

Bakonyi Tamás lett a Magyar Gumiabroncs Szövetség új elnöke

autopro.hu/P.M. | 2017.11.16 13:48

Bakonyi Tamás lett a Magyar Gumiabroncs Szövetség új elnöke

A szakmai szövetség elnöksége legutóbbi közgyűlésén az Apollo-Vredestein Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját választotta meg elnökének.

Bakonyi Buczkó Gergelyt váltotta, aki alapítóként továbbra is az elnökség tagja maradt. Az új elnök, elődeihez hasonlóan továbbra is fontosnak tartja a hét hazai gumiabroncs-gyártó céget tömörítő szakmai érdekvédelmi szövetség tudásmegosztó szerepét a gumiabronccsal és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.

Bakonyi Tamás 57 éves, a budapesti Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett matematika, spanyol szakon. Ezután a Külkereskedelmi Főiskolán folytatta tanulmányait és szerzett felsőfokú külkereskedelmi üzemgazdász végzettségét 1981-ben. Korábbi munkahelyein a külkereskedelem különböző területein dolgozott, majd 1991-től a Vredestein gumiabroncsok magyarországi importjáért és a viszonteladói hálózat kiépítéséért felelt. 2013-tól az Apollo-Vredestein Kft. ügyvezető igazgatója. A HTA elnökségi tagja az alapítástól kezdve.

Az új elnök a szövetség legfontosabb feladatának a biztonságos közlekedés elősegítését tekinti. Ahogy fogalmazott, ez a munka több rétű: Egyrészt fent kívánja tartani a Szövetség tájékoztató szerepét és a megfelelő szakmai szolgáltatási háttér biztosítását; más részről kívánatos cél a szezonális gumiabroncs használat kiterjesztése, illetve az ehhez szükséges jogi szabályozás előkészítése. Bakonyi Tamás megválasztásakor kiemelte azt is, hogy hosszú távú közlekedésbiztonsági feladat az ellenőrizhetetlen, bizonytalan hátterű, úgynevezett fekete-, illetve szürkeimport minél teljesebb mértékű visszaszorítása, a legális kereskedelmi csatornák előnyeinek hangsúlyozása.

Kiemelt Partnereink