Logisztika Miért lenne hasznos az automatizálás a élelmiszeriparban?

Miért lenne hasznos az automatizálás a élelmiszeriparban?

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.21 12:19

Miért lenne hasznos az automatizálás a élelmiszeriparban?

Fotó: Pexels

A John Deere és a SpaceX együttműködik, hogy új automatizálási fejlesztéseket vigyenek be az élelmiszer-termelésbe. Az automatizálás az élelmiszer-ellátási láncban nem újdonság, és számos példa van arra, hogy az automatizálás az időmegtakarítás és a költségcsökkentés révén hogyan növelte a hatékonyságot.

Számos vezető vállalat próbálkozott már automatizálással, drónos szállítással. Az Amazon Air, a DHL, a FedEx, a UPS és a Walmart is teszteli a drónos termékkiszállítást, de nem feltétlenül csak az élelmiszerekét. De ezek az automatizált robotkézbesítési kísérletek akadályokba ütköztek . A drónos és robot szállítási módszerek még gyerekcipőben járnak, és a jövőben sikeresek lehetnek, de ma még nem tudnak versenyezni az ember által irányított DoorDash, Instacart és Uber Eats házhozszállítási szolgáltatásával.

Most azonban két nagyszerű márka új szövetségére kerül sor – a John Deere, amelynek 188 éves múltja van az élelmiszer-termelésben, és Elon Musk, aki történelmet ír a Starlinkkel és úgy tűnik, minden mással is. A Deere nagy múltra tekint vissza a mezőgazdasági automatizálás terén. Miben más ez? Mi a végcél? Ez az első alkalom, hogy a webes hang automatizálási képességeket a vidéki internetes holtzónákba hozza, megvilágítva az élelmiszer-ellátási lánc kiindulópontját.

Aaron Wetzel, a Deere termelési alelnöke úgy nyilatkozott, hogy: „A gazdálkodóknak rendkívül rövid időablakon belül kell elvégezniük a feladatokat. Ehhez hihetetlenül pontos termelési lépések végrehajtására van szükség, valamint a gépek közötti koordinációra és a gépek teljesítményének irányítására. Mindezen területek mindegyike javul az összekapcsolhatóság révén, így az egész művelet hatékonyabbá, eredményesebbé és jövedelmezőbbé válik."

Miben segíthet még?

A lehetőségek izgalmasak. Vállalati automatizálás az alacsony Föld körüli pályától a vidéki gazdaságokig, kicsik és nagyok egyaránt, az Egyesült Államokban és szerte a világon. Szuperpontos térképek az összes rendelkezésre álló szántóföldről. Fokozott hatékonyság és fenntarthatóság. Jobb víz- és műtrágyagazdálkodás. Ott vannak például a szezonális munkaerőhiány kihívásai is, amelyekkel a gazdaságoknak meg kell küzdeniük, a technológia ennek leküzdésében is segítséget nyújthat – írja az Inbound Logistics.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink