Szolgáltatók A norvégoktól kaphatja a következő nagy pofont a VW

A norvégoktól kaphatja a következő nagy pofont a VW

autopro.hu/B.B. | 2016.05.17 11:40

A norvégoktól kaphatja a következő nagy pofont a VW

Készülhetnek az autógyártó európai ügyvédei, hiszen a világ egyik legnagyobb befektetési alapja jogi lépéseket tervez tenni a dízelbotrányba keveredett vállalat ellen.

Hirdetés

Újabb komoly befektetőnek lett elege a Volkswagen dízelbotrányából: egy norvég befektetési alap beperelheti a németeket. Az olajipari alap képviselőinek elmondása szerint a gyártó magatartása (mint például a magas vezetői kifizetések) miatt fontolgatják a pert, melynek elindítására már a következő hetekben sor kerülhet, számol be a BBC.

Bár a Volkswagen a lap szerint 16,2 milliárd dollárt különített el a dízelbotrány kezelésére, a Norges Bank szakértői úgy vélik, kötelességük az alap biztonságának garantálása, melyet segíthet a kilátásba helyezett jogi procedúra. Az érintett 850 milliárd dolláros norvég befektetési alap több mint 9000 vállalatban rendelkezik részesedéssel.

Az utóbbi időben úgy tűnt, csendesednek a német autógyártó és az amerikai hatóságok közti jogviták, mivel kidolgoztak egy lehetséges megoldást a botrány kezelésére.

Kiemelt Partnereink