Gyártósor Roemheld szerszámcserélő eszközökkel válhat gyorsabbá a termelés

Roemheld szerszámcserélő eszközökkel válhat gyorsabbá a termelés

autopro.hu | 2023.02.08 08:19

Roemheld szerszámcserélő eszközökkel válhat gyorsabbá a termelés

Fotó: Gimex-Hidraulika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

A Gimex-Hidraulika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. kínálatában megtalálható Roemheld szerszámcserélő rendszerekkel a lemezalakító gépek beállítási ideje és állásideje csökkenthető, termelékenységük pedig növelhető.

Ismerje meg a termelésében rejlő tartalékokat a szerszámcserélő rendszerek segítségével!

Számos iparágban lemezalakító gépeken állítják elő az alkatrészeket. Ebből jelentős részt tesz ki az autóipar, a gépjárművek különböző elemeinek gyártásával. Az elektromos gépjárművek terjedésével, amelyek lényegesen kevesebb alkatrészből állnak, kevesebb megmunkált alkatrész előállítása válik szükségessé. Azonban ez nem mondható el a karosszéria elemekről. Sőt, a legtöbb elektromos modellnél az akkumulátortartó elemeket is présgépeken állítják elő. A különböző lemezalakító gépek szerszámcsere rendszerei továbbfejlődnek, igazodva a rugalmas gyártás követelményeihez. A Gimex-Hidraulika Kft. közel 30 éves tapasztalatával vállalja komplett szerszámrögzítő rendszerek tervezését és kivitelezését.

Használatuk egyszerű, akár extrém körülmények között is!

A német Roemheld cégcsoport az innovatív technológia és a sokéves tapasztalata alapján kínálja szerszámrögzítés és szerszámcsere programját. Milyen előnyökkel jár a felhasználók számára ezen termékek és rendszerek alkalmazása? Magasabb termelékenység, nagyobb kapacitás a rövidebb beállítási idők miatt, kevesebb állásidő például szerszámtörés esetén, rövidebb tesztekre fordított idő. A kézi működtetés nélküli elemek használatával, mint a nyomás- és pozíciófigyelő kiegészítők, pedig automatizálhatjuk a szerszámcsere folyamatát. A rövid kapcsolási idők, a gépvezérlésbe történő akár utólagos integrálás, a szerszám helyzetének reprodukálása mind az állandó alkatrész minőséget és a deformációmentes szerszámszorítást biztosítják. Nagy szorítóerő mellett, gyors megfogás érhető el akár hozzáférhetetlen helyeken is. Kevésbé tapasztalt alkalmazottak számára sem okoz nehézséget használatuk, így a gépkezelők számára a szerszámcsere folyamatai leegyszerűsödnek.

Gazdasági oldalról nézve, jelentős költséget tudunk spórolni. A rövid beállítási idők kis szériák esetében is kisebb készletezést eredményeznek. A szorítóeszközök számát csökkenteni tudjuk, növekszik a szerszámok élettartama a kevesebb kopás miatt. Rövidebb indulási idő szükséges új szerszám esetén, azaz kevesebb mintadarabbal és beállítási idővel számolhatunk. Összegezve ezen előnyöket, már rövidtávon is rentábilis a szerszámcserét meggyorsító eszközök beszerzése.

Az 1993-ban alapított Gimex-Hidraulika Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. munkadarab befogástechnika, valamint ipari és mobilhidraulikus elemek, rendszerek értékesítésével, és a hozzá kapcsolódó szaktanácsadással, szolgáltatásokkal foglalkozik.

Elindult az autopro.hu B2B ajánlatok rovata, ahol számos ipari termékbemutatóval találkozhat, legyen szó targoncáról, hidraulikai eszközökről, logisztikai megoldásokról vagy akár robotokról. Nézze át B2B rovatunk legfrissebb ajánlatait!

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink