Gyártósor Gyorsabban szolgálja ki hazai ügyfeleit bővülésével az SEW

Gyorsabban szolgálja ki hazai ügyfeleit bővülésével az SEW

Pörge Béla | 2024.06.07 04:23

Gyorsabban szolgálja ki hazai ügyfeleit bővülésével az SEW

Az SEW-Eurodrive Kft. budapesti telephelye. | Fotó: SEW-Eurodrive Kft.

Az SEW-Eurodrive nemrégiben megvalósult beruházásával immár hajtóműves motorokat is tud gyártani Budapesten a vállalat.

Hirdetés

Az SEW-Eurodrive Kft-t 1999-ben alapították meg, de a német vállalat már korábban is komolyan jelen volt Magyarországon. A cég hazai telephelye folyamatosan bővült az elmúlt évtizedekben, legutóbb 2023-ban, amikor új szerelőszigetekkel és a hozzájuk tartozó berendezésekkel több mint a duplájára bővült az óbudai telephely gyártócsarnokának területe. Ez a bővülés az elmúlt tíz évben töretlen volt. Jelenleg egy mintegy 1100 négyzetméteres csarnok és egy közel 600 négyzetméteres iroda alkotja az SEW magyarországi bázisát.

Az SEW-Eurodrive Kft. több mint harminc embert foglalkoztat Magyarországon. A III. kerületben található telephelyén a cég hajtástechnikai termékek értékesítésével, szervizelésével és gyártásával foglalkozik, emellett oktatási tevékenységet is folytatnak. A gyártás 2023 nyaráig csak a frekvenciaváltókra vonatkozott, új beruházásával azonban már hajtóműves motorok összeszerelését is végzik Budapesten. Jelenleg hetente 100-120 egységet tudnak összeszerelni a telephelyen, de tervben van további bővülés.

Gyors kiszállítás, magas minőség

A motorokhoz, hajtóművekhez az alkatrészek Németországból érkeznek, az összeszerelés zajlik Magyarországon, de természetesen a „Made in Hungary” felirattal ellátott termékek ugyanúgy megfelelnek az SEW rendkívül magas minőségi követelményeinek. Nagy előny viszont, hogy azok az egységek, amiket Budapesten szerelnek össze, akár néhány óra, de jellemzően néhány nap alatt a megrendelők rendelkezésére állhatnak. Igény esetén a hajtásrendszerek kiválasztásában, tervezésében is segít a cég, sőt, a regisztrált ügyfelek akár önállóan is tudnak termékeket konfigurálni és rendelni.

A 2023-ban befejezett, kibővített csarnokban a minőség-ellenőrzés, a festés és az összeszerelés is egy helyen zajlik az új termékek, és a javításra bekerülő eszközök esetében, így ugyanolyan magas minőséget képviselnek a szervizelt termékek is. Amire biztosíték a kiszállítás előtti alapos tesztelés is. Nem véletlenül az SEW egyik alapelve a minőség mindenek felett.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink