Gyártósor A Nordson az Ipar 4.0 hatékonyságát használja a jet adagoló rendszerhez

A Nordson az Ipar 4.0 hatékonyságát használja a jet adagoló rendszerhez

autopro.hu | 2024.03.13 13:20

A Nordson az Ipar 4.0 hatékonyságát használja a jet adagoló rendszerhez

Fotó: Nordson

A gyártók ipari Ethernet protokollok segítségével összekapcsolhatják, vezérelhetik és felügyelhetik a jet adagolási funkciókat az általuk választott ember-gép kommunikációs felületről (HMI) az adagolási ponton.

A legtöbb automatizált termelési gép esetében a standard jet adagolási vezérlők az adagolási ponttól távol, panelre vannak szerelve, így az adagolási paraméterek beállítása és ellenőrzése kényelmetlen a felhasználó számára. A PICO Nexμs jet adagolásvezérlő kiküszöböli ezt a kellemetlenséget. Kompakt, 24 V-os DIN-sínes kialakítása révén könnyedén beépíthető meglévő gépszekrénybe is, amivel értékes helyet takaríthat meg az automatizált gép közelében. Különösen ideális olyan többszelepes szerelvényeknél, ahol korlátozott a gép számára rendelkezésre álló alapterület.

A PICO Nexμs vezérlő sztenderd ipari Ethernet-protokollok (pl. PROFINET® és EtherNet/IP™) segítségével kommunikál a programozható logikai vezérlővel (PLC) vagy egyéb üzemi vezérlőegységekkel. Ez lehetővé teszi a gyártók számára, hogy egy ember-gép kommunikációs felületen (HMI) keresztül több jet adagolórendszert is vezéreljenek az adagolási ponton.

Valós idejű vezérlés

Intuitív webes felülete egyszerűbbé teszi a beállítást, programozást és felügyeletet. Valós idejű vezérléshez állítsa be a ciklust, az ütemet, a gyakoriságot és egyebeket. Itt tárolhatók az adagolási paraméterek előzményei az optimális minőségellenőrzés érdekében.

„A PICO Nexus a csatlakoztathatóság veleje. Minden a csatlakozásról szól. Ez a PICO Nexμs lényege. Csatlakozik a Pμlse adagolószelephez. Csatlakozik az üzemi automatizálási rendszerhez. Csatlakozik a jet adagolás folyamatvezérléséhez. Csatlakozik a géphez. És a HMI-n keresztül csatlakozik a gépkezelőhöz is a valós idejű gyártási adatok érdekében, lehetővé téve az adatvezérelt gyártási folyamatot és a nagyobb termelési hozamot és hatékonyságot” – mondta Claude Bergeron, a PICO termékcsalád-menedzsere a Nordson EFD-nél.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink