Gyártók Visszatért az élet a BMW i3 szülőföldjére

Visszatért az élet a BMW i3 szülőföldjére

autopro.hu/V.M. | 2022.08.02 08:22

Visszatért az élet a BMW i3 szülőföldjére

Fotó: BMW Group PressClub Global

Megkezdte működését a BMW lipcsei üzemének második akkumulátormodulokat készítő gyártósora, hasznosítva a BMW i3 kivezetésével megüresedett területet. Mostantól a Münchenben összeszerelt tisztán elektromos i4-hez fognak komponenseket előállítani itt.

A lipcsei létesítmény első, egyes cellákból a kész akkumulátort alkotó modulokat összeállító sora még tavaly májusban indult el a BMW iX gyártását kiszolgálva.

Az új gyártósor 70 millió euró befektetésével valósult meg. Az év végére körülbelül 250 fő fog rajta dolgozni azon a 700 munkatárson felül, akik Lipcsében már most is elektromos autók részegységeit készítik.

A 196 munkaállomást magába foglaló sor azon a területen kapott helyet, ahol egészen június 30-ig a BMW i3 készült. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, a BMW elektrifikációjában meghatározó modellből összesen 250 ezer darabot szereltek itt össze mielőtt a típus a pályafutása végére ért.

„Most, hogy a BMW i3-as termelése leállt, a dolgozók képességeit és tapasztalatát máshol hasznosíthatjuk, és hosszú távon is biztos munkahelyeket kínálhatunk nekik” – kommentálta az új gyártósor megnyitását Petra Peterhänsel, a lipcsei egység igazgatója.

2023-ban már egy új modell is a BMW i3 örökébe fog lépni Lipcsében: a következő évtől a belső égésű motoros és tisztán elektromos változatot is kapó újgenerációs Mini Countryman gyártása is itt fog folyni.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink